Σε τι είναι χωμένος ο Μητσοτάκης; Ύποπτα deals και business as usual

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Προφανώς η Ελλάδα προσφέρεται για τον Μητσοτάκη να ξεπλύνει ως «μπροστινός» τον μεσαιωνικό μονάρχη που είχε εγκρίνει προσωπικά την δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι. Μια υπόθεση στην οποία «είναι πολλά τα λεφτά Άρη».

Ως μοντέλο δημοσίου προσώπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκπροσωπεί την κατάπτωση της πολιτικής. Την οικογενειοκρατία, την υποταγή στην οικονομική και μιντιακή εξουσία, τη διολίσθηση στη σήψη, τη διαφθορά και την αδιαφάνεια, τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος, την εκποίηση της κρατικής περιουσίας.

Προσωποποιεί και τον αυταρχισμό με τις ύποπτες συμπεριφορές, την ασυδοσία, την ισοπέδωση του κράτους δικαίου και την θεσμική εκτροπή με το παρακράτος και ιός υποκλοπές, το ξέπλυμα της ακροδεξιάς.

Αλλά μάλλον δεν ξέρουμε ακόμη τίποτε. Ωχριά μπροστά του ακόμη και η πρωθυπουργία του πατέρα του – που ήταν χωμένος παντού. Πριν τη δικτατορία – με το Παλάτι και την Αποστασία. Και μετά με το «βρόμικο ’89», τον Μαυρίκη και τα ΚΑΦΑΟ του για ακούει τους άλλους, τις συζήτηση με τον Μιλόσεβιτς για διαμελισμό της σημερινής Βόρειας Μακεδονίας, δραστηριότητες αρχαιοκαπηλίας,τον Παντσαβόλτα και την Καλτσεστρούτσι για την εκποίηση της ΑΓΕΤ.

Ο γιος τον ξεπέρασε και δεν υπάρχει πέτρα με υπόνοιες ότι «κάτι δεν πάει καλά», που να μην βρίσκεται από κάτω- εκπροσωπώντας τη χώρα σαν τσιφλίκι του, επί του οποίου έχει απόλυτη κυριότητα και ανέλεγκτη εξουσία νομής και κατοχής. Τα παραδείγματα είναι πολλά.

Η μυστική διπλωματία του με τον Ερντογάν που αλλοιώνει την πάγια εθνική πολιτική στα ελληνοτουρκικά και τα νταραβέρια με τον διεφθαρμένο Νετανιάχου – από όπου εικάζεται ότι άρχισε η δράση ισραηλινών πρακτόρων που έφεραν στην Ελλάδα παράνομα λογισμικά παρακολούθησης και η «ιδιωτικοποίηση» της ΕΥΠ για τον έλεγχο της πολιτικής ζωής.

Οι προνομιακές σχέσεις του με αμφιλεγόμενους εγχώριους και διεθνείς οικονομικούς παράγοντες, οι διευκολύνσεις σε μιντιάρχες και γνωστούς κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες – που απομυζούν πόρους που προορίζονται για την κοινωνία.

Η σπουδή να στέλνει στα κρυφά ελληνικό οπλισμό στην Ουκρανία, ακόμη και αν απογυμνώνεται η άμυνα των νησιών δίκην ντε φάκτο αποστρατιωτικοποίησης και η αδιανόητη αποστολή των ελληνικών πυραυλικών συστημάτων στη… Σαουδική Αραβία!

Οι πυκνές επαφές με τον μπίζνεσμαν Κάρολο της Αγγλίας και την παρασιτική οικογένεια Γλίξμπουργκ, και οι δραστηριότητες που δεν αρμόζουν σε Πρωθυπουργό, όπως οι διευκολύνσεις σε πασαρέλες οίκων μόδας.

Η πλήρης αδιαφάνεια στους εξοπλισμούς, για τον έλεγχο των οποίων προσωπικά από τον ίδιο καθόλες τις ενδείξεις χρησιμοποιήθηκε η παρακολούθηση της στρατιωτικής ηγεσίας από την ΕΥΠ.

Οι παραγγελίες οπλικών συστημάτων σε γαλλικές εταιρίες χωρίς, παραδόξως, ελάχιστο όφελος για ελληνική βιομηχανία, υπό την κάλυψη διακρατική συμφωνίας – σαν να παράγει όπλα ο Μακρόν – και αρλούμπες για την κατάργηση των αντισταθμιστικών – που αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία.

Τώρα στη σκιά του σκανδάλου Κατάρ, με την ελληνική εμπλοκή – που οδηγεί σε έναν Εμίρη με τον οποίο είχε και ο ίδιος επαφές- μαθαίνουμε από το έγκυρο Politico κάτι αδιανόητο, για ευρωπαϊκή χώρα:

-Ο Πρωθυπουργός φέρεται προσωπικά εμπλεκόμενος στην προσπάθεια του – αιμοσταγούς – Σαουδάραβα πρίγκιπα να «αγοράσει» το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030.

Η σύνδεση με το σκάνδαλο Καϊλή που έκανε ο ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος, είναι μόνο η ορατή πλευρά αυτής της συναλλαγής που συνδέεται με πακτωλούς χρήματος.

Το ρεπορτάζ ανάφερε προσφορά αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ – σε «κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε ο Διάδοχος του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Μητσοτάκη το καλοκαίρι του 2022 στην Αθήνα».

Η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας με το μεσαιωνικό καθεστώς είναι ότι ήταν και για το Κατάρ, που πλήρωσε αστρονομικά ποσά για ξεπλυθεί, μέσω της ίδιας διοργάνωσης.

Η δημοσιογραφική αποκάλυψη με θέμα «Το μυστικό σαουδαραβικό σχέδιο για αγορά του Παγκοσμίου Κυπέλλου», συνοδεύεται από φωτογραφία του Έλληνα πρωθυπουργού δίπλα στον αποκρουστικό Μπιν Σαλμάν Αλ Σάουντ.

Τι ακριβώς σημαίνει ότι ο «πρίγκηπας διάδοχος κατ’ ιδίαν υποσχέθηκε να πληρώσει για όλες τις υποδομές στην Ελλάδα, σε αντάλλαγμα για την συμμετοχή της Ελλάδας στην κοινή πρόταση»; Με εμπλοκή μάλιστα του εξ ίσου διεφθαρμένου και αντιδημοκρατικού καθεστώτος της Αιγύπτου, αλλά και της αμαρτωλής FIFA. Τι κόλπα είναι αυτά;

Προφανώς η Ελλάδα προσφέρεται για τον Μητσοτάκη να ξεπλύνει ως «μπροστινός» τον μεσαιωνικό μονάρχη που είχε εγκρίνει προσωπικά την δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι. Μια υπόθεση στην οποία «είναι πολλά τα λεφτά Άρη».

Τι δουλειά έχει η Ελληνική Δημοκρατία, με παράδοση γέφυρας στους λαούς της περιοχής, να συναλλάσσεται με αιματοβαμμένα καθεστώτα και εμπλέκεται σε ύποπτες καταστάσεις που συνδυάζουν τις μπίζνες με την πολιτική;

Τι άλλο έχει κάνει σε βάρος της χώρας, χωρίς να το πάρει είδηση κανένας, ο άνθρωπος που ψήφισαν το 2019 οι Έλληνες για να τους κυβερνήσει και όχι για να τους παρακολουθεί, να εκποιεί τον πλούτο τους, και τους συνδέει με διεφθαρμένα καθεστώτα, στα οποία κάποια αποβράσματα συντηρούν την πιο απάνθρωπη τυραννία;

Που να το φανταστεί η μακαρίτισσα Φώφη Γεννηματά όταν μιλούσε για «Μαξίμου ΑΕ» ότι τα πράγματα είναι χειρότερα… Κρίμα που ο διάδοχός της και σ αυτό συμπεριφέρεται ως υποχείριο του Μητσοτάκη και δεν προσυπογράφει την απλή αξίωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Να μάθουμε για ποιο λόγο η Ελλάδα χαρίζει το ισχυρό brand name μιας χώρας ευρωπαϊκής που είναι συνώνυμο της ελευθερίας και της δημοκρατίας σε αυτήν την πρόταση με τη Σαουδική Αραβία».

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR