FRESH

Σκάνδαλο Novartis: Το FBI έδωσε λογαριασμούς πρώην υπουργού

«Η διαδικασία είναι ένα μείζον θέμα διότι η συνταγματική τάξη είναι πολύ σημαντική όταν μιλάς για πολιτικούς» είπε, “ωστόσο αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι ότι πήγε ένας προστατευόμενος μάρτυρας εδώ και δυο μήνες, και μίλησε για βαλίτσες στα χέρια του Μανιαδάκη που έφευγαν σε υπουργούς, που ήθελε να χειραγωγήσει».

Η κ. Παπαδάκου υποστήριξε πως ο Νίκος Μανιαδάκης λειτουργούσε ως σύμβουλος υπουργών ενώ είχε αποδεδειγμένη σχέση με την Novartis. Δηλαδή ο άνθρωπος που συμμετείχε στον σχεδιασμό της πολιτικής του φαρμάκου, ήταν ταυτόχρονα συνεργάτης της εταιρείας.

«Υπάρχουν βίντεο νομίμως μαγνητοσκοπημένα, έγγραφα που περιγράφουν τη σχέση του κ. Μανιαδάκη με τη Novartis. Ο κ. Μανιαδάκης ήταν σύμβουλος, συνεργάτης της τρόικα και  έχει περιγράψει ένα προς ένα τα φάρμακα και τις υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων», σημείωσε η κ. Παπαδάκου “που είναι μέσα από τη Novartis και είναι αποκαλυπτικά. Σε ένα από αυτά,αξιωματούχος της εταιρείας ρωτάει αν έχει τακτοποιηθεί η υποχρέωση προς συγκεκριμένο πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση.