Σκοτίστηκε το Σύμπαν αν θα χάσει ο Ερντογάν ή αν θα επανεκλεγεί ο Κυριάκος…

Του Κώστα Πρώιμου
Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Την άλλη Κυριακή έχουμε γιορτή, όχι ακριβώς εμείς αλλά οι γείτονες μας οι Τούρκοι, διότι θα διεξάγουν εθνικές εκλογές. Ωστόσο, πολλοί Έλληνες θα συμμετάσχουν με εκδηλώσεις χαράς στη χαρά τους γιατί θα χάσει την εξουσία ο Ερντογάν. Να θυμίσουμε όμως στους τηλεθεατές του Σκάι πως επί του πολυχρονεμένου Σουλτάνου ονόματι Ταγίπ δεν έχει ανοίξει μύτη στο Αιγαίο πλην ορισμένων τζαρτζαρισμάτων και παραβιάσεων του αέρα, όχι αυτού που αναπνέουμε. Τον δικό μας αέρα φροντίζουν συστηματικά να τον παραβιάζουν και να τον μολύνουν οι δικοί μας άνθρωποι και γίγαντες της εγχώριας πολιτικής σκηνής προωθώντας με τέχνη ό,τι πιο αντιλαϊκό μέτρο μπορεί να σκεφτεί η σαλεμένη και η επικινδύνως συμπλεγματική γκλάβα τους. Θα χαρούμε που θα χάσει ο Ερντογάν λες και ο διάδοχός του θα είναι η μετενσάρκωση του Γκάντι ή του Βούδα που θα μυρίζει λουλουδάκια και θα τον περιτριγυρίζουν πολύχρωμες πεταλουδίτσες. Επί των ημερών του τα f-16 θα σκουριάζουν στα υπόστεγα και τα πολεμικά πλοία θα μετατραπούν σε βαποράκια της γραμμής, ενώ πολλά θα γίνουν πλωτά μουσεία. Καλά, περιμένετε λίγο και θα καταλάβετε.

Υπάρχουν βέβαια και πολλοί που αναμένουν πώς και πώς την επανεκλογή του Κυριάκου την μεθεπόμενη Κυριακή ώστε να ολοκληρωθεί το ασφαλές πέρασμα της χώρας μας στη Γη της Επαγγελίας. Ήθελα να ξέρω, υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα άνθρωπος του μόχθου που μπαίνει σε super market και δεν παθαίνει την πλάκα του; Υφίσταται στις μέρες μας νοικοκυριό που φτάνει ο μήνας στα μέσα του και δεν αγκομαχά απλώς για να τα βγάλει πέρα; Ποια ανάπτυξη; Της φούσκας των ακινήτων; Με τα δικά μας τα λεφτά; Ή μήπως επειδή Ιούλιο και Αύγουστο θα πουλήσουμε περισσότερους καφέδες και μπριζόλες στους ξένους Τουρίστες σε δέκα – είκοσι δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς;

Κυκλοφορεί Έλληνας μισθωτός με οικογένεια που τον πιάνει τα βράδια ύπνος γλυκός και ανέμελος; Πού δεν ξυπνά το πρωί βαρύς από τις έγνοιες και τις σκοτούρες; Όταν βαφτίζεις ανάπτυξη την ρεμούλα και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας εκτιμάς πως απευθύνεσαι σε πολίτες πολιτικά αδαείς με μνήμη χρυσόψαρου.

Ηγέτες και Σωτήρες δεν υπάρχουν πια, ούτε και θα υπάρξουν, όχι διότι άλλαξε κάτι στο dna των ανθρώπων παρά μονάχα γιατί εμείς οι ίδιοι δεν επιθυμούμε πλέον την ύπαρξη τους. Κανείς δεν θα έρθει να μας απαλλάξει από μια κακή Κυβέρνηση αν δεν το απαιτήσουμε, αν δεν επαναστατήσουμε ο καθένας με τον τρόπο του ασφαλώς πλην των βολεμένων που τουναντίον θα πράξουν ό,τι θεμιτό ή αθέμιτο προκειμένου να μην αλλάξει η υπάρχουσα πολιτική κατάσταση η οποία προφανώς τους ευνοεί οικονομικά και ποικιλοτρόπως. Τους ηγέτες τους δημιουργούν τα ταραγμένα ύδατα, η πραγματική επιθυμία και το πάθος για Κοινωνική Αλλαγή και όχι η ασφαλής και εικονική επανάσταση μέσω του διαδικτυακού καφενείου. Κανείς δεν ενδιαφέρεται να μπει μπροστά για μια Κοινωνία που έχει σκύψει το κεφάλι σε άθλιους ψεύτες στους οποίους έχει εμπιστευτεί την ίδια της την ζωή. Αν εσύ δεν κάνεις κάτι γιαυτό και αν ο ανθρωπάκος της διπλανής πόρτας δεν σιγοντάρει ώστε το “αυτό” να επιδράσει ως τσουνάμι και να τους πλακώσει κανείς δεν θα έρθει έξω από την αυλή σου για να σε σώσει.

Υπάρχουν και οι αφελείς που πιστεύουν στην θεία δίκη και στις συνωμοσίες του Σύμπαντος. Αυτά φυσικά κυκλοφορούν για να ενισχύουν τις τάσεις του εφησυχασμού και να μας κοιμίζουν διότι το Σύμπαν μας έχει κυριολεκτικά χεσμένους. Να και αν ξαναβγεί ο Κυριάκος, να και αν χάσει ο Ερντογάν, σκοτίστηκε το Σύμπαν αν αύριο το πρωί εκραγεί όλη Γη. Τι νομίζετε δηλαδή πως θα σβήσει ο ήλιος; ή θα δακρύσουν τα άστρα; Χέστηκε το άπειρο αν ο κάθε πετυχημένος καραγκιόζης ένα ανασφαλές και κομπλεξικό ανθρωπάκι προσπαθεί να κρύψει την εσωτερική μιζέρια του κυκλοφορώντας με σκάφος των ογδόντα μέτρων για να εξουσιάζει και να το θαυμάζουν ποιοι; Αυτοί από τους οποίους έχει νομοτελειακά στερήσει τις οικονομίες για να το αποκτήσει.

Ρε το Σύμπαν αυταπόδεικτα δεν αναγνωρίζει ούτε ηγέτες, ούτε ικέτες, ούτε μεγαλοφυΐες, ούτε προπέτες. Χέστηκε το Σύμπαν σαν την φοράδα στο αλώνι αν αύριο το πρωί εμείς δεν έχουμε ούτε γάλα να αγοράσουμε στα παιδιά μας. Τίποτα εκεί έξω στον έναστρο ουρανό δεν νοιάζεται αν διάφορα πολιτικά και θρασύδειλα σκουλήκια τρυπώνουν και καταβροχθίζουν τα δημόσια ταμεία. Χέστηκε το Σύμπαν αν ένα βρέφος πεθάνει από ασιτία ή καρκίνο, αν σου φύγει η γυναίκα, αν η κόρη σου είναι Λεσβία, ο γιος σου ομοφυλόφιλος ή “γυναικάς”. Είναι το μόνο ξεκάθαρο χέσιμο και παντοτινό. Έκανε κακάκια πάλι το Σύμπαν αν κέρδισες το λότο, αν θα στα φάνε οι πουτάνες, αν “ατυχώς” γλίστρησες στο πεζοδρόμιο και σκοτώθηκες λίγο πριν μπεις στο σπίτι σου σε μέρα χαράς γιατί το βράδυ θα παντρευόσουν την καλή σου… Γιατί έτσι είναι η ζωή και πως να την αλλάξεις;

ΥΓ. Εννοείται πως με τα ανωτέρω χεσμένο με έχετε πρώτα εσείς, εκτιμώ πως εν προκειμένω το Σύμπαν έρχεται δεύτερο…