Σοφία Νικολάου: Σύμβολο

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Είναι το πιο χαρακτηριστικό σύμβολο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όπως «προκύπτει από τα γεγονότα και τας περιγραφάς», που έλεγε ο Κώστας Χατζηχρήστος, στον «Ηλία του 16ου», τα πράγματα έχουν ως εξής:

Η δικηγόρος Σοφία Νικολάου – του Μητρώου Μελών, που απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής – ως γενική γραμματέας Αντεγκλητικής Πολιτικής «ταλαιπώρησε» στις φυλακές τον Κουφοντίνα και αναρχικούς… του ΣΥΡΙΖΑ.

Τότε ο Τσίπρας έδωσε εντολή στον Πολάκη να την καταδιώξει κι αυτός άρχισε τις αποκαλύψεις για τη δραστηριότητά της.

Αλλά δεν του πέρασε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την αντάμειψε για το «έργο» της και την έβαλε πάλι στο ψηφοδέλτιό του.

Αλλά στην Εύβοια, αυτή τη φορά – για την Α’ Αθήνας παρά ήταν από επαρχία για να βγει…

Τότε ο Κώστας Βαξεβάνης έγραψε μια έκθεση και την έστειλε στο ΣΔΟΕ για να την εκδώσει ως δική του – παράλληλα με τη δημοσίευσή της στο Documento.

Σύμφωνα με αυτή την έκθεση η Νικολάου βρήκε πάτημα στον κορονοϊό και μοίραζε τα ευρώ σαν πλατανόφυλλα – σε διάφορους άσχετους, πλην δικούς της, ζημιώνοντας το κράτος με δυο εκατομμύρια ευρώ.

Κανονικά θα έπρεπε ήδη να την έχει τυλίξει σε μια κολλά χαρτί ο εισαγγελέας για «κακουργηματική απιστία σε βάρος του δημοσίου».

Αλλά όχι τη Σοφία Νικολάου. Αυτοί που πρέπει να πληρώσουν είναι οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ.

Όταν έφτασαν στα χέρια τους οι καταγγελίες από τρεις βουλευτές – Πολάκης, Σπίρτζης, Ξανθόπουλος – αντί να πουν «πώς τολμάτε ρε παλιάνθρωποι να λέτε τέτοια πράγματα για τη γραμματέα που μας φυλάει από τον Κουφοντίνα;», το έψαξαν.

Σαν να αρχίσει δηλαδή ο Δεμίρης έρευνα στην ΕΥΠ, γιατί παρακολουθούσε ο Μητσοτάκης, τον Φλώρο και τον Χατζηδάκη.

Η έρευνα βρήκε «παπάδες» φαυλότητας, με απευθείας αναθέσεις. Το πρωί «ταλαιπωρούσε» αναρχικούς στις φυλακές και το απόγευμα τα κρατικά ταμεία…

Κάτι «γουρούνια» – όπως αποκαλούσε τους δημοσιογράφους που αντί να της δίνουν εύσημα για τους αντιεγκληματικούς άθλους της, αποκάλυπταν τις πομπές της – την κρέμασαν στα μανταλάκια.

Τόσο που αναγκάστηκε ο Οικονόμου να της δείξει την έξοδο από το ψηφοδέλτιο.

Καθότι «όπως έχει πει ο πρωθυπουργός, σταθμίζονται και εξετάζονται σε πολύ μεγάλο βάθος όλα τα δεδομένα που αφορούν στους υποψηφίους μας»

Η αποδιοπομπαία υποψήφια δεν το βάζει κάτω και βεβαιώνει «εγώ θα βγω νικήτρια». Έναντι του Πολάκη ή του Μητσοτάκη, δεν διευκρινίζει.

Πάντως, ο προηγούμενος που είχε βγει «νικητής», ήταν ο βουλευτής Πάτσης – του Μητρώου επίσης.

Από τη συνοπτική περιγραφή του φακέλου της Σοφίας Νικολάου προκύπτει ότι η αποπομπή την αδικεί.

Είναι το πιο χαρακτηριστικό σύμβολο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Έχει από όλα: σκάνδαλα, αυθαιρεσίες, θράσος, μπόλικο Πολάκη και απειλές για δημόσιες αρχές που δεν εφαρμόζουν τον βασικό νόμο του Νεομητσοτακισμου: το ακαταδίωκτο…

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR