Στέφανος Τζουμάκας: “Από τα 200 δισ. τα 100 τα πήραν οι ολιγάρχες. Αυτό μας καθιστά μια τριτοκοσμική χώρα”

Συνέντευξη στο Κόκκινο 105 FM

«Η χώρα χρειάζεται μια Προοδευτική κυβέρνηση. Δεν είναι μόνο να ρίξουμε τον Μητσοτάκη, αλλά να αλλάξει κατεύθυνση η χώρα. Μια χώρα που δε παράγει, λειτουργεί παρασιτικά αφού χάνουμε το 30 δις του πλούτου μας από τις εισαγωγές και είμαστε τελευταίοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην οργάνωση υπηρεσιών τεχνολογικά εξελιγμένων που αυτό θα ήταν μια προστιθέμενη αξία στην χώρα» τόνισε σε συνέντευξη του ο υποψήφιος βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Τζουμάκας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 fm

Οπως σημείωσε ο Στέφανος Τζουμάκας «δεν μπορεί  να θεωρούμε επενδύσεις τις αγοραπωλησίες ακινήτων. Μεταξύ άλλων πρέπει να ενεργοποιηθούν και οι ΒΙΠΕ στην κατεύθυνση του να εντοπιστούν και προωθηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα παραγωγής»,

Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση είπε πως «δεν έχει πολιτική κατεύθυνση και δε πρέπει να πάρει θέση στην αναμέτρηση των υπερδυνάμεων Ουάσιγκτον και Πεκίνου. Θα πρέπει να αποτελέσει Δύναμη Ειρήνης, Συνεργασίας, Ανάπτυξης και Προόδου στον κόσμο». Ενώ για τις ΗΠΑ σημείωσε πως έχουν τα δικά τους συμφέροντα «και δύναμη ισχύος στη βιομηχανία αφού το δυτικό ημισφαίριο βρίσκεται σε παρακμή, αν σκεφτούμε ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες παράγουν το 7 δις ενώ η δύση ούτε το 1 δις δηλαδή το 70 % παραγωγής ενώ εμείς το λιγότερο από 30%. Οι αναπτυσσόμενες χώρες επίσης, παράγουν το 90% της τροφής ενώ εμείς το λιγότερο από το 10%. Μας ταΐζουν».

Στο ποιός κυβερνάει, η απάντηση όπως είναι  «η ολιγαρχία και η διαπλοκή, δηλαδή έχουν πάρει οι εφοπλιστές τα κανάλια και την οικονομία, έχοντας έλεγχο στα πάντα και δυστυχώς, αυτοί δεν παράγουν αλλά έχουν πρόσοδο. Δεν υπάρχει πολιτική ηγεσία αυτή τη στιγμή στην ΕΕ, αν εξαιρέσουμε την Ισπανία. Ας θυμηθούμε η Ελλάδα έχει υποστεί την μεγαλύτερη βλάβη χάνοντας 400.000 νέους που έφυγαν για το εξωτερικό. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας είχε πει ότι βρισκόμαστε σε πτώχευση, αλλά στην πανδημία μας έδωσαν 43 δις, εκ των οποίων την πρώτη δόση από το ταμείο την έλαβαν λίγοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα. Πώς μια χώρα να διαχειριστεί 43δις που χάνει 30δις τον χρόνο γιατί δεν παράγει;»

Για τον πλούτο σημείωσε πως η ΕΛΣΤΑΤ έθεσε το ζήτημα ότι από τα 200δις του πραγματικά παραγόμενου πλούτου τα 100δις τα πήραν οι ολιγάρχες. Αυτό μας καθιστά μια τριτοκοσμική χώρα. Το 75% του λαού έλαβε μόνο τα 100 και το 25% έλαβε τα 9 δις . Είναι μια πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης και προπαγανδίζουν ότι έχουν επιτυχία στο τομέα της οικονομίας. Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ  βλέπουμε ξεκάθαρα την ανισότητα της διανομής του πλούτου.

Για την ενέργεια και την κερδοσκοπία τόνισε πως η Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ, γνώρισε τη μεγαλύτερη επιβάρυνση στα οικιακά τιμολόγια ρεύματος με αυξήσεις που άγγιξαν το 120%.

«Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η κοινή αποδοχή για την αξία της τιμής του ρεύματος. Αυτό πρέπει να κριθεί και να μην ορίζεται από το χρηματιστήριο του Άμστερνταμ που θέτουν στο ίδιο καλάθι του πανάκριβου ρεύματος από το φυσικό αέριο με αυτό πχ από το νερό που είναι πιο οικονομικό. Οι κερδοσκόποι καραδοκούν, αφού δεν ελέγχεται τίποτα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Ανταγωνισμού και την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, όχι γιατί δεν έχουν στελέχη αλλά γιατί οι κερδοσκόποι θέλουν να πλουτίσουν»

«Ας δούμε από το χρηματιστήριο ρύπων διοξειδίου του άνθρακα κάθε πρωί ορίζει την ποινή των ρύπων. Ποιοι όμως καίνε ρύπους; Μα φυσικά τα διυλιστήρια που έρχεται αυτή η ποινή στον λογαριασμό μας, αλλά τα κέρδη τα δίνουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την Ελληνική Κυβέρνηση στους παρόχους.

Προς απάντηση στον κ. Βορίδη πως έχουμε ελεύθερη αγορά και οικονομία δεν μπορούμε να ελέγχουμε τον ανταγωνισμό, η απάντηση μου είναι ότι :

Έχουμε ελεύθερη οικονομία, αλλά δεν πρέπει να έχει ασυδοσία και κερδοσκοπία γι’ αυτό έχουμε τις τρεις αρχές που προανέφερα: Επιτροπή κεφαλαιαγοράς, Ανταγωνισμού και Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Επίσης, δεν μπορούν οι ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ λέγοντας ότι έχουν έλλειψη στα προϊόντα να ανεβάζουν τις τιμές τρείς φορές πιο πάνω και να βρίσκονται πίσω όλα τα καρτέλ και να βγάζουν όφελος κερδοσκοπίας.

Πώς να κάνουν αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ αφού τα καρτέλ τους άρπαξαν 20 δις από το χρηματιστήριο και μετά χάνουν 30 δις του πλούτου από τις εισαγωγές .

Ο Ελληνικός λαός έχει υποστεί πολλά. Εμπρός να τους στείλουμε στην αντιπολίτευση είμαστε το 80% και αυτοί είναι λίγοι. Δεν θα καταντήσουμε Φλόριντα με φθηνό τουρισμό και χαμηλούς μισθούς. Θέλουμε παραγωγή  προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και υγιή ανταγωνισμό.

Πρώτα η Ζωή και η διαβίωση, σωστός καταμερισμός του πλούτου.

Η Λύση θα δοθεί από τους ίδιους τους πολίτες, τον ελληνικό λαό που θα κρίνει με πολιτικούς και προγραμματικούς όρους. Προτεραιότητα μας στο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι η χώρα, η κοινωνία, η οικονομία. Τις λύσεις των προβλημάτων θα τις δώσουμε μέσα από την Προοδευτική Κυβέρνηση του Α. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία»

Η Πολιτική Αλλαγή  αποτελεί εθνική υπόθεση κατέληξε ο Στέφανος Τζουμάκας στη συνέντευξη του.