Νίκος Ανδρουλάκης: Προβοκάτσιες

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος
Αποτελεί καθήκον, εκ του ρόλου του, να διαχωρίζει τη θέση του από προβοκάτσιες.

Ο πρώτος που έκανε μαύρη προπαγάνδα -άνευ διδασκάλου μάλιστα- από την πλευρά της ΝΔ, ήταν ο Ευάγγελος Αβέρωφ, προσπαθώντας να φορτίσει αρνητικά το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου.

-«Δεν φοράει γραβάτα», «πίνει», «δεν πήγε στο στρατό», «είναι πράκτορας των Αμερικανών», ήταν μερικές από τις διατυπώσεις της αντι-παπανδρεϊκής ρητορείας, επί των ημερών του.

Ο δεύτερος, με στόχο πάλι τον Ανδρέα Παπανδρέου, ήταν ο Κώστας Μητσοτάκης. Προσθέτοντας στο χαρμάνι και βρόμικα υλικά: την πολιτική της κλειδαρότρυπας και την κατηγορία του… «καθοδηγητή της 17Ν».

Ακόμη και έφοδος, ξημερώματα, στο σπίτι του γραμματέα του, Μιχάλη Ζιάγκα, με υπουργό Δημόσιας Τάξης τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, οργανώθηκε.

Ο Λαλιώτης, ο Τσίμας, ο Βαλυράκης και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στοχοποιήθηκαν από τη ΝΔ του Μητσοτάκη.

Η κατάθεση της Μελίνας Μερκούρη στο δικαστήριο προς υπεράσπιση ενός « υπόπτου», έγινε «τεκμήριο» εμπλοκής του ΠΑΣΟΚ με τους τρομοκράτες.

Στον χώρο των ΜΜΕ, κεντρικοί φορείς αυτής της ελεεινής πρακτικής, ήταν διαχρονικά η παλιά «Απογευματινή» και κυρίως ο παλιός «Ελεύθερος Τύπος», με διευθυντή τον μακαρίτη Δημήτρη Ρίζο.

Όταν το πολιτικό σκηνικό άλλαξε και τη θέση του ΠΑΣΟΚ πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη ΝΔ, ο νεότερος Μητσοτάκης αντέγραψε την πατρική συνταγή, για αντίστοιχα χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Την εκτέλεση της ανέλαβε, από τον «ΣΚΑΪ», ο Κ. Μπογδάνος, που επιχείρησε να συνδέσει τον Τσίπρα με την τρομοκρατία. Προς τιμήν του ο Αλαφούζος τον έστειλε άκλαφτο.

Αλλά ο Μητσοτάκης, για λογαριασμό του οποίου ασχημονούσε, τον έκανε βουλευτή. Τελικά αναγκάσθηκε να τον ξεφορτωθεί -για να μην μπλέξει με το ΚΚΕ.

Συνεχίζει ωστόσο να καλύπτει, κατά καιρούς, συναφείς επιθέσεις κατά Τσίπρα , φτάνοντας όμως ως τα «Εξάρχεια» και τους « κουκουλοφόρους».

Σύνδεση του βασικού αντιπάλου ειδικά με την 17Ν, δεν επιχειρήθηκε, για λογαριασμό του.

Ότι η ΝΔ δεν αντέδρασε στο νέο κρούσμα από τον «ΣΚΑΪ», προφανώς οφείλεται στην εκτίμηση ότι περισσότερο προσφέρει υπηρεσία στον Ανδρουλάκη.

Ο -παριστάμενος -επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ , έμεινε θεατής- σαν να προσυπέγραφε, τα ποταπά κίνητρα, τις ανιστόρητες συνδέσεις, την ευτέλεια και το θράσος της απρέπειας που επαναφέρει την παλαιομητσοτακική αθλιότητα.

Απειρία ή συγκατάνευση, εξ αντικειμένου επιβαρύνει τον πρόεδρό του, ως οιονεί ηθικό αυτουργό της ανοχής.

Για να αποσυνδεθεί από τη μομφή, η Χαριλάου Τρικούπη οφείλει να αποδοκιμάσει τα βοθρολύματα κατά του κόμματος, που ενδεχομένως μετά τις εκλογές θα βρίσκεται στην κυβέρνηση.

Ως αρχηγός δημοκρατικού κόμματος ο Νίκος Ανδρουλάκης, δεν νοείται να υποθάλπει παίγνια που στερούνται ηθικής βάσης, ή επιχρωματίζουν, με στοιχεία καταγωγίων, την πολιτική αντιπαράθεση που επιδιώκει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αποτελεί καθήκον, εκ του ρόλου του, να διαχωρίζει τη θέση του από προβοκάτσιες.

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR