Σόφι ιν’τ Βελντ: “Γίνονται φρενήρεις προσπάθειες να παρεμποδιστούν οι ανεξάρτητες έρευνες για το Predator Gate”

Η Σόφι ιν’τ Βελντ αναφέρεται στις καταιγιστικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ενώ καταγγέλλει τη φίμωση της ΑΔΑΕ και τις απειλές σε βάρος δημοσιογράφων

Κάλεσμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να συστήσει εξεταστική επιτροπή PEGA 2 μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών απευθύνει η Σόφι ιν’τ Βελντ. Η ευρωβουλεύτρια και εισηγήτρια της αρχικής επιτροπής, αναφέρεται μεταξύ άλλων και στον Γρηγόρη Δημητριάδη, με αφορμή την πανευρωπαϊκή έρευνα.

«Νέες αναφορές για το σκάνδαλο Predator. Spyware (σ.σ. μηνύματα) στάλθηκαν σε 11 δημόσιες προσωπικότητες, από τον αριθμό κινητού του ανιψιού και πρώην δεξιού χεριού του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη» σημειώνει η Σόφι ιν’τ Βελντ και προσθέτει:

«Καθώς νέα στοιχεία εμφανίζονται καθημερινά στην επιφάνεια, γίνονται φρενήρεις προσπάθειες να παρεμποδιστούν οι ανεξάρτητες έρευνες για το Predator Gate. Φίμωση της ΑΔΑΕ, αφαίρεση του φακέλου από αδέκαστο εισαγγελέα, απειλές δημοσιογράφων που ερευνούν το θέμα.

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα, η μαύρη λίστα των ΗΠΑ στην Intellexa, η αλλαγή κυβέρνησης στην Πολωνία, οι αποκαλύψεις στοχοποίησης δημοσιογράφου του Meduza και αρκετά άλλα, είναι αρκετοί λόγοι για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε να συστήσει (σ.σ. εξεταστική επιτροπή) PEGA 2».