Σύγκρουση δύο μεγαλοκαθηγητών στο παρασκήνιο για τον έλεγχο της μετά κορονοϊό «αγοράς»

 Καθόλου τυχαίες δεν είναι οι συγκρουόμενες πληροφορίες που κατακλύζουν τα μέσα ενημέρωσής το τελευταίο διάστημα για τον κορονοϊό, τις θεραπείες και τους πρωταγωνιστές.. 

Ο πόλεμος του κορονοϊού εξελίσσεται με εκατέρωθεν κατηγορίες για λάθη και παραλείψεις, αντιφατικές  διαρροές για την φαρμακευτική ελπίδα κατά του ιού, αλλά και στοχοποιημένες νύξεις για πρόσωπα που βρίσκονται στο προσκήνιο με διάφορους ρόλους.

Πίσω από αυτά  βρίσκονται δυο μεγαλοκαθηγητές της ιατρικής,  που ακονίζουν τα μαχαιριά τους για τον έλεγχο των φαρμάκων, των εμβολίων, των ερευνητικών κονδυλίων, τα λεφτά για  εξοπλισμό του ΕΣΥ.

Εννοείται ότι στην  πλευρά της κάθε πλευράς βρίσκονται μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες.

 Η μια πλευρά πυροβολεί διαρκώς τον φιλοκυβερνητικό μηχανισμό που διαχειρίζεται για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας  τις εξελίξεις.

Η άλλη πλευρά ανταπαντάει  με πληροφορίες αποδόμησης του   ανταγωνιστή της.

Και οι δυο μεγαλοκαθηγητές είναι ιδιαιτέρα γνωστοί, διαφεντεύουν μεγάλα νοσοκομεία  και παίζουν ρόλο στις ιατρικές σχολές των πανεπιστήμιων και συναφή ιδρύματα.

Και οι δυο έχουν αναδειχθεί μέσα από ευνοϊκές ρυθμίσεις που τους εξασφάλισαν διαδοχικές κυβερνήσεις.

Κατά καιρούς έχουν βρεθεί στο προσκήνιο για διάφορους λόγους. Ο ένας  για τη νοσηλεία πολλών επωνύμων στην κλινική του και εμπλοκή σε υπόθεση αστυνομικής φύσης. Ο άλλος ως  «βραδύνους» και δημιούργημα σχέσεων με ισχυρούς  τρίτους.

Οι δυο «επικεφαλής» των συρόμενων ομάδων έχουν επαφές με διεθνείς κύκλους, αλλά και ισχυρές προσβάσεις στο υπουργείο Υγείας. Ο ένας στο περιβάλλον του υπουργού. Ο άλλος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Και οι δυο συμπράττουν με δημοσιογράφους και παραγωγούς φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ πάσης φύσεως -δεν υπάρχουν και άλλα- διοχετεύοντας πληροφορίες για τον αντίπαλο και για προβολή των δικών τους ενδιαφερόντων.

Η αναμέτρηση για τον έλεγχο  των πόρων στη μετά κορονοϊό εποχή θα κλιμακωθεί.  Και είναι πολλά τα λεφτά.