Τάκης Θεοδωρικάκος: Ξετίναγμα

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος
Αυτούς που αρνήθηκαν την καταγγελία της μητέρας στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού να βρει και να ξετινάξει ο υπουργός – για να ενημερώσει: είναι ακατάλληλοι, ανεύθυνοι, ή συνυπεύθυνοι;

Η αποτρόπαια υπόθεση του Κολωνού, κρύβει ενδεχομένως εκπλήξεις, για το κόμμα του κατηγορουμένου τέρατος και των συνεργών του.

Φαίνεται ότι η εκμετάλλευση της 12χρονης, που τους αποδίδεται, είναι εκτεταμένη και κάποιοι έχουν λόγο να μην ξέρουν τι μέρα θα τους ξημερώσει

Μακάρι να μην ισχύει.

Πάντως ο πορτ παρόλ Οικονόμου άλλαξε φρασεολογία τη δεύτερη μέρα και χαρακτήρισε «εγκληματία» τον φερόμενο ως μαστροπό. Ζητώντας ακόμη και την κοινοποίηση της λίστας αναμονής των ελεεινών πελατών του.

Ωστόσο η ΝΔ ως κόμμα -με λαλίστατους εκπροσώπους, όταν πρόκειται για τον ΣΥΡΙΖΑ- δεν μίλησε για το θέμα.

Ούτε διέγραψε με κλωτσιές από μέλος της τον Μίχο, που εμφανίσθηκε απειλητικός -άγνωστο εναντίον ποιων- μέσω ενός δικηγόρου.

Τον έχουν ακόμη σε «αναστολή». Αξιοθαύμαστη η αστική επιμονή του κόμματος -που έχει πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αντιπρόεδρο τον Άδωνη- στο τεκμήριο αθωότητας και τον σεβασμό στην αναμενόμενη κρίση της Δικαιοσύνης.

Ωστόσο δεν πείθει και πολύ, καθώς επί των ημερών του στην κυβέρνηση ανθεί η βιομηχανία απαλλαγών και «διευκολύνσεων».

Σ’ αυτό το σκηνικό έβαλε την πινελιά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Για να πει ότι «η Αστυνομία έχει κάνει τη δουλειά της, με άψογο τρόπο» και να «εγγυηθεί προσωπικά» ότι «θα μάθουμε όλη την αλήθεια».

Θα μας έπειθε, αλλά υπάρχει ένα κομμάτι της αλήθειας, ιδιαιτέρως κρίσιμο – που θα έπρεπε ήδη να έχουμε μάθει, από τον ίδιο.

Το ανέδειξε η μαρτυρία της μητέρας του κοριτσιού: στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού -ο επικεφαλής του οποίου φέρεται γνωστός του Μίχου- αρνήθηκαν να την ακούσουν και την παρέπεμψαν στο Τμήμα Ανήλικων της ΕΛΑΣ.

Δεν προθυμοποιήθηκαν να την μεταφέρουν με περιπολικό, ή να τη διευκολύνουν με άλλο τρόπο. Της είπαν απλώς ότι δεν είναι δική τους δουλειά.

Η αλήθεια είναι ότι το Τμήμα Ανήλικων, καθ’ όλες τις μαρτυρίες, έκανε έξοχη δουλειά και «έδεσε» καλά την υπόθεση. Γι’ αυτό μπορεί να είναι πράγματι υπερήφανος ο υπουργός.

Θα μπορούσε όμως η συντετριμμένη γυναίκα, μετά το «οικείο αστυνομικό τμήμα», να απογοητευτεί και να μην προχωρήσει.

Οπότε ίσως δεν προέκυπταν οι εξελίξεις που γνωρίζουμε – ειδικά αν υπέκυπτε και στις πιέσεις να σιωπήσει, όπως καταγγέλλει.

Εδώ ο Τάκης Θεοδωρικάκος μετά τη διαβεβαίωση ότι «θα ξετινάξει τα πάντα», οφείλει εξηγήσεις για το περιστατικό της αρχικής καταγγελίας.

Φρόντισε να πληροφορηθεί ποιος ακριβώς ήταν ο αστυνομικός αστέρας, στον οποίο έγινε αυτή η τρομακτική αποκάλυψη και απλώς την παρέπεμψε σε άλλους;

Ερεύνησε κάτω από ποιες συνθήκες και για ποιο λόγο συγκεκριμένοι αστυνομικοί, του συγκεκριμένου τμήματος, επικαλέστηκαν αναρμοδιότητα;

Αυτούς να βρει και να ξετινάξει ο υπουργός – για να ενημερώσει: είναι ακατάλληλοι, ανεύθυνοι, ή συνυπεύθυνοι;

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR