Τάνια Τσανακλίδου: Αργυρώνητη από την κυβέρνηση η δημοσιογραφία

Συνέντευξη στην εφ. Πελοπόννησος
«Στην Ελλάδα, τυχαίνει να έχουμε μια Υπουργό Πολιτισμού, διώκτρια του εθνικού Πολιτισμού!», δηλώνει για την Λίνα Μενδώνη, η Τάνια Τσανακλίδου. Τι λέει για την κακοποίηση που υπέστη σε παιδική ηλικία

Στην αποκάλυψη ότι σε παιδική ηλικία έπεσε θύμα κακοποίησης από πρόσωπο του οικογενειακού της περιβάλλοντος, προχώρησε η Τάνια Τσανακλίδου σε συνέντευξή της, ενώ παράλληλα, εξαπέλυσε βολές κατά της Κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για εξαγορά των μεγάλων καναλιών και κατευθυνόμενη προπαγάνδα.

Χαρακτήρισε την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, διώκτρια του Πολιτισμού, ενώ αναφερόμενη στην καλλιτεχνική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για τις συναυλίες που διοργανώνονται για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, χαρακτήρισε τον πόλεμο αυτό στημένο από την Αμερική!

Παράλληλα, χαρακτήρισε «υποκουλτούρα» την τραπ μουσική, ενώ εξομολογήθηκε ότι φοβάται τον φασισμό και τη φτώχεια που έρχεται!

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Ρηγόπουλο, αποκάλυψε την κακοποίηση που είχε δεχθεί σε μικρή ηλικία:

«Στον καλλιτεχνικό χώρο δεν έχω νιώσει κακοποίηση. Αλλά σαν μικρό παιδί είχα νιώσει κακοποιητική συμπεριφορά από ένα πρόσωπο του οικογενειακού μου περιβάλλοντος. Και ποτέ δεν το είπα σε κανέναν, ούτε δημόσια. Μόνο στον αδελφό μου σχετικά πρόσφατα, μετά απ’ όλο αυτό το θόρυβο που έχει προκύψει με τα θέματα αυτά… Δεν νομίζω να μην υπάρχει γυναίκα που να μην έχει υποστεί κάποιου είδους κακοποίηση. Ακόμα και τα μικρά παιδιά. Γενικότερα, αυτοί που νιώθουν δυνατότεροι κακοποιούν πάντα τους αδύνατους.»

ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

Αναφερόμενη στην Κυβερνητική προπαγάνδα που κατά τη γνώμη της, κυριαρχεί στα κανάλια και τα μεγάλα ΜΜΕ, η Τάνια Τσανακλίδου σημείωσε:
«Με εξοργίζουν τα ψέματα που μας ταΐζουν. Και θεωρούν ότι έχουμε πάρα πολύ χαμηλό IQ και είναι σίγουροι, πως ό,τι ψέμα λένε το χάφτουμε! Αυτό για μένα είναι αδιανόητο! Αισθάνομαι βαθιά προσβεβλημένη από τους πολιτικούς ηγέτες μας και τους κυβερνώντες. Υπάρχει μία έξαρση προπαγάνδας αδιανόητη! Όλα τα θεσμικά μέσα αναπαράγουν τις ίδιες ψευδείς ειδήσεις. Εάν ανοίξετε ένα κανάλι, θα μαθαίνετε από το πρωί μέχρι το βράδυ την άποψη μόνο της μιας πλευράς και μέσα στο διαδίκτυο που πασχίζουμε όλοι να βρούμε μία αλήθεια, υπάρχει μια θάλασσα ψευδών πληροφοριών και ειδήσεων που μας πιάνει τρέλα. Δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε και τι όχι! Η δημοσιογραφία σήμερα στα κανάλια είναι εξαγορασμένη και δεν κάνει το χρέος της. Μιλάμε για μια αργυρώνητη από την Κυβέρνηση δημοσιογραφία. Δύο –τρεις δημοσιογράφοι ξεχωρίζουν και αυτοί καθυβρίζονται, απ’ όλους τους υπόλοιπους.»

Η ΜΕΝΔΩΝΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΩΚΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ιδιαίτερα καυστική ήταν η Τάνια Τσανακλίδου στην ίδια συνέντευξη και απέναντι στην Λίνα Μενδώνη: «Έτσι κι αλλιώς ο Πολιτισμός παγκόσμια βρίσκεται σε πτώση. Αλλά στην Ελλάδα, τυχαίνει να έχουμε μια Υπουργό Πολιτισμού, διώκτρια του εθνικού Πολιτισμού! Οπότε, μέσα σε όλο αυτό το διεθνές πλαίσιο, έχουμε πάει εμείς ένα σκαλάκι ακόμα παρακάτω!»

ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ Η ΤΡΑΠ ΜΟΥΣΙΚΗ

Κληθείσα να σχολιάσει την τραπ μουσική, που σαρώνει ανάμεσα στη νεολαία, τόνισε: ««Υποκουλτούρα υπήρχε πάντα! Σε όλες τις περιόδους της ιστορίας. Εγώ κατατάσσω την τραπ μουσική στην υποκουλτούρα. Δεν είναι όμως αυτή η πραγματική έκφραση των νέων και τελικά δεν είναι όλα τα παιδιά έτσι, εθισμένα δηλαδή σε αυτή τη μουσική. Δεν είναι όλα τα παιδιά πρόβατα του διαδικτύου και δέσμια της εικόνας τους. Και όσα είναι και έχουν λίγο μυαλό παραπάνω, θα βγουν απ’ αυτό. Η εφηβεία έχει την τάση να αντιδρά. Να αναπτύσσει αν θέλετε και μια παραβατική συμπεριφορά, ως ένα σημείο. Όλοι μας νιώσαμε κατά έναν τρόπο παραβάτες, στο πέρασμα μας από την εφηβεία. Μετά φεύγεις από αυτό…»

Όσο για την ίδια, παραδέχθηκε ότι μεγαλώνοντας αναθεωρεί τα πράγματα: «Όσο μεγαλώνω, μεγαλώνουν οι αβεβαιότητές μου για τα πάντα! Και αυτό το θεωρώ καλό, παρ’ ότι είναι λιγάκι χαοτικό και με ταλαιπωρεί. Αλλά δεν έχω αγκυλώσεις πνευματικές, επιτρέπω στον εαυτό μου να αμφιβάλει για όλα και να αναθεωρεί τα πάντα.»

Η σπουδαία ερμηνεύτρια δήλωσε επίσης, ότι αυτό που την φοβίζει, είναι «ο φασισμός, η μισανθρωπία, η φτώχεια που έρχεται! Ο πόλεμος και η απληστία των ανθρώπων»

ΣΤΗΜΕΝΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Θέση όμως πήρε η Τάνια Τσανακλίδου και για τον πόλεμο της Ουκρανίας: «Κανένας πόλεμος δεν είναι καλός, όλοι οι πόλεμοι είναι ανεπίτρεπτοι. Αν θέλαμε να θεωρούμαστε μια πολιτισμένη κοινωνία, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν πόλεμοι. Αλλά οι πόλεμοι γίνονται, γιατί υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι έχουν εργοστάσια όπλων, κάποιοι που τα αγοράζουν, κάποιοι που τα πουλάνε και κάποιοι που έχουν επιχειρήσεις που θα ανοικοδομήσουν χώρες μετά την καταστροφή τους. Όλο αυτό γίνεται! Θα πρέπει κάποιος να είναι εντελώς ηλίθιος ώστε να μην βλέπει, ότι πίσω από αυτό το στημένο πόλεμο η Αμερική δεν κερδίζει!

-Από ποιους τον θεωρείτε στημένο πόλεμο;

«Η Αμερική εξουδετερώνει την Ευρώπη! Πάλι στην Ευρώπη θα γίνει ό,τι γίνει. Η Ευρώπη είχε δύο μεγάλους παγκόσμιους πολέμους και πάλι στην Ευρώπη τώρα. Ποιος τα κάνει αυτά; Ο πόλεμος δεν σταμάτησε ποτέ να είναι καθημερινότητα για κάποιους λαούς, σε κάποιες γειτονιές του κόσμου. Δεν είναι ένας πρωτόφαντος πόλεμος. Αυτή τη στιγμή στην Υεμένη, συντελείται γενοκτονία. Πεθαίνουν παιδιά. Στο Ιράκ πέθαναν 500.000 παιδιά. Στο Αφγανιστάν, στη Γιουγκοσλαβία. Ακόμα οι άνθρωποι πεθαίνουν από το απεμπλουτισμένο ουράνιο που έπεφτε από τις αμερικάνικες κα τις ΝΑΤΟικές βόμβες. Και τώρα πάνε να μας εμπλέξουν, Ρωσία και Αμερική, σε έναν εφιάλτη!»

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥΣ

-Αναφορά όμως έκανε και στον αδικοχαμένο Ζακ Κωστόπουλο, καλώντας τους γονείς να κάνουν αποδεκτή την σεξουαλικότητα των παιδιών τους:

«Για μένα υπέρτατο αγαθό είναι η ελευθερία! Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο κάθε άνθρωπος δικαιούται να επιλέξει τον ερωτικό του σύντροφο, όπως εκείνος τον επιθυμεί και όπως εκείνος τον ορίζει. Έχουν τραβήξει πάρα πολλά οι άνθρωποι που είχαν προτιμήσεις στο ίδιο φύλλο, από χλεύη, κακοποίηση, εκφοβισμό… Δείτε όλη την συγκλονιστική ιστορία του Ζακ, που αυτό το διάστημα γίνεται η δίκη του: Πώς αντιμετώπιζε η κοινωνία αυτούς τους ανθρώπους και πώς συνεχίζει να τους αντιμετωπίζει. Πρέπει οι γονείς να ανοίξουν λίγο τα μυαλά τους να κάνουν αποδεκτή τη σεξουαλικότητα των παιδιών τους και να τα βοηθήσουν να γίνουν ευτυχισμένοι άνθρωποι.»

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR