Τα παιδικά βιβλία του ΠΙΟΠ ζωντανεύουν στη Βιβλιοθήκη του

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) προσκαλεί τους μικρούς φίλους στη δραματοποιημένη αφήγηση των παιδικών βιβλίων των εκδόσεων του Ιδρύματος. Η θεατροπαιδαγωγός Μαρία Τερζάκη παρουσιάζει την Παρασκευή 24 Μαρτίου (ώρα 17:00), το παιδικό βιβλίο του Χρήστου Μπουλώτη, με εικονογράφηση του Βασίλη Παπατσαρούχα, «Ένα κορίτσι φτερουγίζει στον Κεραμεικό. Μια αντιπολεμική ιστορία στην Αθήνα των Κλασικών χρόνων», στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ.

Με αφήγηση, εικαστικά, δημιουργική γραφή και θεατρικό παιχνίδι, τα παιδιά, ηλικίας 9 έως 12 ετών, καλλιεργούν τη φαντασία τους και ανακαλύπτουν τους θησαυρούς που κρύβουν τα βιβλία.

Η ιστορία ενός κοριτσιού που χάθηκε στον λοιμό της Αθήνας των κλασικών χρόνων είναι εμπνευσμένη από την ανασκαφή ενός ομαδικού τάφου στην περιοχή του Κεραμεικού και την ανάπλαση του προσώπου μιας νεαρής κοπέλας. Η ψυχή του κοριτσιού φτερουγίζει ακόμη πάνω από τον Κεραμεικό, μεταφέροντας σε όλα τα παιδιά του κόσμου μηνύματα για την ειρήνη. Ο συγγραφέας περιγράφει με τρυφερή και αισιόδοξη ματιά τη σύντομη παιδική ζωή, που άρχισε με παιχνίδια, χαρά και ανεμελιά αλλά έληξε βίαια μέσα στο πολεμικό κλίμα εκείνων των ημερών.

 Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 3739651-2 (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-16:00).
Βιβλιοθήκη Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

Σαλαμίνος 72-74, Καλλιθέα, 17675, Αθήνα

Τ: 210 3739651| www.piop.gr