Τα “τούβλα” που … κατεδαφίζουν την χώρα

Του Ιωάννη Δαμίγου

“Τούβλα” σε φωτογραφίες μετά από έφοδο οικονομικής αστυνομίας του Βελγίου στο σπίτι της Καϊλή, το θρεφτάρι του ΠΑΣΟΚ – ΛΙΝΑΛ! “Τούβλα” περνούν πάνω από τα κεφάλια μα και καταλήγουν σε ταχύτατες … αναθέσεις ημετέρων, μόλις νυχτερινής ίδρυσης εταιρειών. “Τούβλα” ξεδιάντροπης μίσθωσης ΜΜΕ, που απευθύνονται σε προβληματικούς πολίτες, εκμάθησης άλφα βήτα.”Τούβλα” χορηγήσεων ιδρυμάτων πάσης φύσεως κοινωνικής προσφοράς, σκοτεινών υπηρεσιών και προσωπικών αποταμιεύσεων.

Προκλητικά “τούβλα” εξοπλισμών, σε αντίθεση αναγκαίων υποδομών και ενίσχυσης, παιδείας, υγείας, εργασίας και πολιτισμού, που αποτελούν τα εχέγγυα ποιοτικής ζωής και αποτροπής πολεμικών ιαχών υπαλλήλων τρόμου διαφόρων “εταιρειών” παραγωγής άχρηστων πολυδάπανων κατασκευών καταστροφής. “Τούβλα” που αποκτώνται από … τούβλα, που με την εν μέρει απλήρωτη  εργασία τους, την εκμετάλλευση και τον εκβιασμό, λεηλατούν τον, με πολύ κόπο, παραγόμενο πλούτο.

Τα “τούβλα” της πολυδιαφημιζόμενης τουριστικής βιομηχανίας, που εξάγονται αφορολόγητα σε “οικονομικούς παραδείσους”, που οι ιδιοκτήτες πληρώνουν με μισθούς αποικιοκρατικών συμβάσεων, νεαρά αγόρια  και κορίτσια υπαλλήλους, προκειμένου να παρουσιάσουν οικονομικά πακέτα προσφορών σε τουρίστες.

Εξυπηρετικά εμπορικά “τούβλα” … υποστήριξης κατασκευαστικών εταιρειών, που με την σειρά τους χρηματοδοτούν έμμεσα την κυβερνητική προπαγάνδα, ώστε να συνεχίζουν το επικερδές έργο τους, ακόμα και με ρήτρες πολλών εκατομμυρίων καθυστέρησης παράδοσης εργολαβίας, με σκοπούμενη κρατική ευθύνη.

 Η χώρα που με τα “τούβλα” της, μοιρασμένα στις κατάλληλες ομάδες ημετέρων εργολάβων, που πέρα από την κατασκευαστική εργασία, διαθέτει σωρεία θυγατρικών ΜΜΕ, παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και άλλων επίκαιρων δραστηριοτήτων φασόν, κατεδαφίζει τις κοινωνικές υποδομές της χώρας. Διαφθείρει όπως και όπου μπορεί, καταλύοντας δομές, αξίες, αρχές ήθη και θεσμούς, αφήνοντας πίσω χαλάσματα και ερείπια.

Έγραψε κάποτε ο ποιητής Ελύτης :¨”Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα σου απομένουν μια ελιά ένα αμπέλι και ένα καράβι”. Νομίζω πως δεν θα μείνει ούτε ελιά, ούτε αμπέλι, μηδέ καράβι. “Κατεδαφιζόμεθα” έγραψε η συγγραφέας Διδώ Σωτηρίου και την βρίσκω πιο επίκαιρη.