Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτοκτονία

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος
Οσο η φορά των πραγμάτων οδηγεί το σκάνδαλο στο λαιμό του μπουκαλιού, τόσο προκύπτει η αντιστροφή των συνεπειών του: ο Κυριάκος Μητσοτάκης τελεί υπό εκβιασμό. Αλλά Πρωθυπουργός εκβιαζόμενος δεν νοείται. Αυτοκτονεί!

Ενας αξιόπιστος πολιτικός και σοβαρός άνθρωπος, που σέβεται τον εαυτό του, θα ζητούσε συγγνώμη από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κώστα Βαξεβάνη: έκανε λάθος όταν τους καταλόγισε ότι δεν έχουν στοιχεία για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ.

Αλλά ο νεότερος Μητσοτάκης έχει πάψει από καιρό να σχετίζεται με την αξιοπιστία και τον σεβασμό. Και το επιβάλλει και σε άλλους.

Πχ ο Κ. Χατζηδάκης υποδηλώνει ότι … του άρεσε η παρακολούθηση και παίρνει όρκο ότι δεν την ήξερε ο Πρωθυπουργός. Δεν μπορεί όμως να πάρει και όρκο ότι ο Πρωθυπουργός δεν είναι αρμόδιος για την ΕΥΠ.

Ενας από τους δυο πρέπει να παραιτηθεί. Αλλά κανείς από τους δυο δεν ανήκει στο είδος του πολιτικού με τέτοιες ευαισθησίες.

Ο Μητσοτάκης θα μείνει μέχρι να τον πάρουν σηκωτό. Ο Χατζηδάκης δεν είναι σε θέση να αποφασίσει πότε θα παραιτηθεί.

Οι παρακολουθούμενοι είναι δεμένοι χειροπόδαρα και χρειάζεται πολύ θάρρος – που ως τώρα δεν το είδαμε.

Ότι έσπευσε να απαλλάξει τον Μητσοτάκη για την ψηφιακή απεικόνιση του βίου του, είναι η τελευταία άμυνα του…Μητσοτάκη!

Ωστόσο η αποκάλυψη της καρτέλας 5046c, οδηγεί σε συνειρμούς για τη μεταχείριση τριών υπουργών στους ανασχηματισμούς.

Για τον Χατζηδάκη υπάρχει απλώς επιβεβαίωση: εκτός από το «Documento», τον είχε περιγράψει ο Μαν. Κοττάκης στην «Εστία»: ο Πρωθυπουργός ομολόγησε στον υπουργό ότι τον «επισύνδεσε» η ΕΥΠ, γιατί «αδικούσε φίλο του στον τομέα της ενέργειας».

Ο -επιτυχημένος στο υπουργείο Εσωτερικών -Θεοδωρικάκος και ο Χρυσοχοΐδης- «φλουρί Κωνσταντινάτο» από το ΠΑΣΟΚ, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη-κατά τις φήμες, έφυγαν όταν αναμείχθηκαν σε υποθέσεις που δεν επιτρέπει η οικογένεια.

Ως τώρα ο Πρωθυπουργός χειραγώγησε τη Βουλή και τους θεσμούς, για να ρίχνει στάχτη στα μάτια της κοινωνίας. Αλλά ο κλοιός σφίγγει.

Οσα εκφωνεί η γνωστή «ομιλούσα κεφαλή», πηγάζουν από τον πανικό κάποιου που θα πρέπει να να διαλέξει ανάμεσα στην παραίτηση και τον εισαγγελέα.

Μετά την τεκμηρίωση της παρακολούθησης Χατζηδάκη- επαναλαμβάνει το «στρίβειν δια της άγνοιας».

Για τον Ανδρουλάκη δεν γνώριζε μια <νόμιμη> παρακολούθηση. Με τον Χατζηδάκη δεν γνωρίζει μια «εκτός πλαισίου». Της ΕΥΠ αμφότερες.

Κοντολέων και Δημητριάδης που ήταν εντός πλαισίου, απομακρύνθηκαν, επειδή έπραξαν «πολιτικά λάθος». Τώρα ποιόν να απομακρύνει;

Μήπως την εισαγγελέα Βλάχου; Μπορεί, αλλά θα τον πάρει μαζί της. Οσο και οι δυο προηγούμενοι.

Αυτές οι δουλειές έχουν μια ιδιαιτερότητα για αυτόν που τις στήνει: κρατάει τους «στόχους», αλλά τον ίδιο τον κρατάνε αυτοί που χρησιμοποίησε για το στήσιμο.

Οσο η φορά των πραγμάτων οδηγεί το σκάνδαλο στο λαιμό του μπουκαλιού, τόσο προκύπτει η αντιστροφή των συνεπειών του: ο Κυριάκος Μητσοτάκης τελεί υπό εκβιασμό.

Αλλά Πρωθυπουργός εκβιαζόμενος δεν νοείται. Αυτοκτονεί!

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR