Τεκτονικές πλάκες προσέγγισης

Του Ιωάννη Δαμίγου

Οι δονήσεις των πολιτικών ρίχτερ, μετακινούν τις τεκτονικές πλάκες και καθώς ο σεισμός μετακίνησε την Τουρκία κατά τρία μέτρα πιο κοντά μας, οι μετρήσεις προσέγγισης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με την Νέα Δημοκρατία μετά την ψηφοφορία, αρχίζουν και μειώνονται αισθητά, μια και είναι επιφανειακές, σχεδόν ορατές.

Τώρα η ακριβής μετακίνηση πλάκας ενός εκ των δυο, είναι για πλάκα. Δεν έχει να κάνει με ποιου την πρωτοβουλία, σημασία έχει πως έρχονται όλο και πιο κοντά, προς ολοσχερή ισοπέδωση σαθρού οικοδομήματος, λίγο πριν βγεί σε πλειστηριασμό, το σοσιαλδημοκρατικό πάλαι ποτέ κόμμα. Κατακυρώθηκε αύτανδρο στην δεξιά του κυρίου. Λέγε λέγε το κοπέλι κάνει την γριά και θέλει ή σπρώξε με κι ας κλαίω, για ποικιλία.

Ο διμέτωπος είναι και λιγάκι δύσκολος, όταν κουνάει και λίγο καλό είναι να έχεις ένα μέτωπο και ας μην είναι και καθαρό. Εδώ έχουμε ξεπλύνει τόσους και τόσες, ένα μέτωπο θα μας πειράξει; Ισαποστάκης όλα κιόλα, αλλά πως να κρατήσεις ισορροπία με τόσα ρίχτερ εσωτερικά και επιφανείας, πως να πας κόντρα στην φύση σου;

Περιττοί οι εκβιασμοί, μπορεί και από μόνος του, σάμπως τον έβγαλαν και μόνιμο αρχηγό; Τον είδαν και είπαν αυτόν να εκλέξουμε. Γραμματέας ήταν, ευρωβουλευτή τον έκαναν, κλητήρα τον κατάντησαν. Αξιολόγηση και αξιοκρατία. Υπήρξαν και χειρότερες επιλογές κατά το παρελθόν, σε αυτό το κόμμα με τα πολλά ονόματα και το ένα ΑΦΜ. Κάποτε είχαν προτείνει και τον Πετσάλνικο, τι ωραίες επιλεγμένες πολιτικές αναμνήσεις, αξέχαστες και ανεπανάληπτες επιτυχίες.

Από τον Γ. Παπανδρέου που “έπεσε” μόνος του, τις “κάλτσες”, “για τον σοσιαλισμό παλεύουμε  όλοι”, “μαζί τα φάγαμε”, τον άνεμο που “πήρε την σημαία” ή τον άλλον που “έβανε κροτίδες” και “ευχαριστούσε τους Αμερικάνους”, τι να θυμηθείς τι να ξεχάσεις! Ο Ανδρουλάκης σε πείραξε τώρα καημένε; Ποιος θα τον θυμάται κάποτε, σαν αλλαγή πρόεδρος, που ζεσταίνεται στο ημίχρονο και δεν μπαίνει ποτέ στο παιχνίδι, γιατί έχει κάρτες επικίνδυνου αμυντικού. Άσε που οι μισοί στην ομάδα είναι “πιασμένοι”. Για το “στοίχημα” τον έχουν οι παράγοντες. Και έχεις και αυτές τις τεκτονικές πλάκες, που γέρνουν δεξιά οι αναθεματισμένες.

Παρακολουθούμενος, σεισμόπληκτος, εκβιαζόμενος, μονομέτωπος και δεξιός από ανάγκη, νισάφι πια! Μόνο προσοχή στην Σαουδική Αραβία, μην σε μπλέξει ο μηχανορράφος όπως την άλλη με το Κατάρ, μακριά από βαλίτσες. Μια και με την “μπάλα” δεν τα πας καλά, έχεις σκεφθεί για τα … καράβια;