Τηλεδιασκέψεις με τους Πρέσβεις της Αυστραλίας και της Ρουμανίας πραγματοποίησε η Γιάννα Αγγελοπούλου

Τηλεδιασκέψεις με τον Πρέσβη της Αυστραλίας, Arthur Spyrou, και τον Πρέσβη της Ρουμανίας, George Ciamba, πραγματοποίησε την Πέμπτη η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, στο πλαίσιο ενημερωτικών επαφών με εκπροσώπους ξένων χωρών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τον Αυστραλό Πρέσβη, η κυρία Αγγελοπούλου παρουσίασε το μέχρι τώρα έργο της Επιτροπής, υπογραμμίζοντας ότι δεν λαμβάνει καμία κρατική χρηματοδότηση καθώς όλοι της οι πόροι για τη λειτουργία και τις δράσεις της προέρχονται από χορηγίες.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής αναφέρθηκε, επίσης, στο κάλεσμα που απηύθυνε η Επιτροπή προς τους απανταχού Έλληνες, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την υποβολή μεγάλου αριθμού προτάσεων που προέρχονται από  χώρες όλου του κόσμου, μεταξύ αυτών και από την ελληνική ομογένεια στην Αυστραλία.  Ανέφερε ότι η Επιτροπή επιθυμεί να ενώσει όλους όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της επετείου και επισήμανε τον προσανατολισμό προς το μέλλον και τις αναπτυξιακές δράσεις.

Από τη μεριά του, ο Πρέσβης κ. Spyrou συνεχάρη την Επιτροπή για το έργο της και αναφέρθηκε στην ισχυρή βούληση της Ελληνο-αυστραλιανής κοινότητας να συμμετέχει με όποιο τρόπο μπορεί στους εορτασμούς της επετείου, υπογραμμίζοντας τον πατριωτισμό, την περηφάνεια και την αγάπη που νιώθουν οι ομογενείς της Αυστραλίας για την Ελλάδα. Παρουσίασε τις ιδέες που σχεδιάζει να υλοποιήσει η Πρεσβεία της Αυστραλίας, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση, ενώ έκανε μνεία στη δίψα των νέων Ελληνοαυστραλών να μάθουν για την Ελλάδα, την ιστορία και τις ρίζες τους. Παράλληλα, προσφέρθηκε να συνεργαστεί με την Επιτροπή και να συνδράμει το έργο της όπου είναι δυνατόν. Σημειώνεται ότι ο κ. Spyrou έχει ελληνική καταγωγή και η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στην ελληνική γλώσσα.

Νωρίτερα, σε τηλεδιάσκεψη με τον Πρέσβη της Ρουμανίας, κ. Ciamba, η Πρόεδρος της Επιτροπής παρουσίασε σε έναν «εκπρόσωπο μιας χώρας στενά συνδεδεμένης με την ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης», όπως είπε, το έργο της Επιτροπής καθώς και ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία για την ανταπόκριση φορέων και μεμονωμένων προσώπων από όλο τον κόσμο, στο κάλεσμα της για συνδιαμόρφωση των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση. Τόνισε δε τη σημασία να πραγματοποιηθούν δράσεις που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της Ελλάδας και θα συνεχίσουν να παράγουν θετικά αποτελέσματα για τη χώρα και μετά το 2021.

Στη τοποθέτηση του, ο Πρέσβης της Ρουμανίας αναφέρθηκε στους στενούς ιστορικούς, πολιτιστικούς και οικονομικούς δεσμούς των δύο χωρών, τόνισε την ισχυρή και δυναμική παρουσία του ελληνικού στοιχείου στη Ρουμανία, από τον 18ο αιώνα έως σήμερα, και υποσχέθηκε να επανέλθει με ιδέες για επετειακές δράσεις που θα μπορούσε να οργανώσει η Πρεσβεία της Ρουμανίας στην Ελλάδα.

Συνεργασία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με την Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας

Το μήνυμα «GREECE 2021», θα βλέπουν, κάθε μέρα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, στην οθόνη του κινητού τους τηλεφώνου, δίπλα στα λογότυπα των εταιρειών, από τις πρώτες ημέρες του επετειακού έτους.

kiniti 2 04122020

Αυτή τη σημαντική, συμβολική πρωτοβουλία, για το επετειακό έτος 2021, ανακοίνωσαν ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), Γιώργος Στεφανόπουλος, και η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, σε τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Γιώργος Στεφανόπουλος (Γενικός Διευθυντής ΕΕΚΤ): «Η καθολική χρήση των κινητών επικοινωνιών μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε αυτή τη συμβολική κίνηση»

«Είναι μια κίνηση ευθύνης από τη δική μας μεριά. Σήμερα, η κοινωνία και οι οικονομικοί παράγοντες επιδιώκουμε τη δημιουργία αξίας και την ανάκαμψη. Ευχόμαστε τα μηνύματα και τα ιστορικά διδάγματα που παίρνουμε από την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση να μας δώσουν έμπνευση για να πετύχουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τους στόχους της χώρας μας για το μέλλον», ανέφερε ο κ. Στεφανόπουλος, ευχαριστώντας θερμά την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» για τη συνεργασία.

Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη: «Στα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας βοηθούν να έρθουμε όλοι οι Έλληνες πιο κοντά, να πυκνώσουμε τους δεσμούς μας και να κοιτάξουμε με αισιοδοξία το μέλλον»

«Το μήνυμα «GREECE 2021» θα θυμίζει σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, κάθε μέρα, την επέτειο των 200 χρόνων, τη διαδρομή, τις αξίες και τους ανθρώπους που μας έφτασαν ως εδώ. Και θα γεννά προσμονή, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για την εκπλήρωση των οραμάτων του αύριο, στο δρόμο προς τον τρίτο αιώνα της σύγχρονης πορείας μας», ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής.

Επιπλέον, πρόσθεσε: «Θέλω να εκφράσω τις πιο ειλικρινείς μας ευχαριστίες στην Ένωση Εταιρειών Κινητής τηλεφωνίας, χωρίς την οποία αυτή η ιδέα δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Όλες οι εταιρείες ανταποκριθήκατε αμέσως στο κάλεσμά μας, χωρίς κανένα όρο ή προϋπόθεση, και συνεργαστήκαμε όλοι μας με συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Να ξέρετε ότι, με τον τρόπο αυτό, βάζετε τη δική σας σφραγίδα στην επέτειο».

«Ένα από τα στοιχήματα που έβαλε από την αρχή της λειτουργίας της η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» ήταν εκείνο της συνεργασίας και της συστράτευσης. Και αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση που όλο και περισσότερες ενώσεις, φορείς, σύλλογοι, συμμετέχουν σε αυτήν την εθνική υπόθεση της επετείου», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Επιτροπής.