Τι έλεγε η κυβέρνηση για τη πιθανότητα εκσυγχρονισμού τουρκικών F-16

Η προσπάθεια της κυβέρνησης και του «επικοινωνιακού της δικτύου» να μας πείσει ότι «δεν κατάφερε και τίποτα σπουδαίο ο Ερντογάν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ», είναι …συγκινητική το τελευταίο 24ωρο!
Μόνο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει τοποθετηθεί εδώ και καιρό για το τι πραγματικά σημαίνει να δώσουν οι ΗΠΑ πράσινο φως για τον εκσυγχρονισμό των F-16. Το έχει πει με πάσα ειλικρίνεια ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας από το βήμα της Βουλής.

Οι Αμερικανοί δεν θα εκσυγχρονίσουν μόνο τα παλαιά τουρκικά F-16. Θα πουλήσουν και καινούργια. Κι όταν η εποχή Ερντογάν θα παρέλθει θα επαναφέρουν την Τουρκία στο πρόγραμμα F-35.

Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση και στα εθνικά θέματα λειτουργεί πρωτίστως με όρους κομματικούς και επικοινωνιακούς, σε συνδυασμό. Αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι να έχει πρωτίστως αποτέλεσμα για τη χώρα, αλλά να μην έχει άλλη φθορά η κυβέρνηση της ΝΔ.

Τα Βατερλό που έχει υποστεί είναι πολλά και οι «συμφωνίες και συμμαχίες» που βαυκαλίζεται ότι έχει χτίσει είναι προςο το παρόν τουλάχιστον γράμματα τυπωμένα σε χαρτί! Επιπλέον έχει φορτώσει στην πλάτη των φορολογούμενων πολιτών τουλάχιστον 7 δις ευρώ -άλλοι τα υπολογίζουν σε 10- χωρίς σε αυτά να προσμετρούνται τα F-35 που «τρέχει» να κλείσει, έχοντας ταυτόχρονα κλείσει τα αυτιά της σε κάθε διαφορετική άποψη.

Προφανώς από σήμερα το κυβερνητικό αφήγημα θα λάβει πιο …πανηγυρικές διαστάσεις. Είναι βέβαιο ότι θα μας παρουσιάσουν ως μέγιστη επιτυχία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ότι ο Ερντογάν δεν έθεσε το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου στη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Εκεί που θα έπρεπε η ελληνική αντιπροσωπεία να είχε ξεμπροστιάσει την Άγκυρα και το καθεστώς Ερντογάν! Δεν τόλμησε ξανά κανείς να προφέρει έστω τη λέξη Τουρκία…

Απότο Militaire News