Το έγγραφο του FBI που εκθέτει την άφαντη κυβέρνηση

Παρωδία από τη Ν.Δ., που… άφησε κενά τα κυβερνητικά έδρανα! – Ούτε ένας υπουργός δεν εμφανίστηκε να υπερασπιστεί το κατηγορητήριο, που άλλαξε μέσα στην αίθουσα (!), ή να απαντήσει στο έγγραφο του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης που κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας και αναφέρεται ονομαστικά σε Σαμαρά – Στουρνάρα και πέντε πρώην υπουργούς Υγείας

Το FBI ήταν εκείνο που παρείχε πληροφορίες ονομαστικά για επτά υπουργούς Υγείας που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Novartis. Την απόδειξη παρείχε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στη Βουλή όταν κατέθεσε το έγγραφο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ που εστάλη στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Αλλά την παρείχε σε μία Βουλή όπου η κυβέρνηση κρυβόταν.

Ούτε ένας υπουργός δεν εμφανίστηκε να υπερασπιστεί τη Ν.Δ., με συνέπεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για “άφαντη κυβέρνηση”. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης -“δύο φορές δειλός” κατά τον Αλ. Τσίπρα- επέλεξε να βάλει τη συζήτηση σε μία ημέρα που γνώριζε ότι θα απουσίαζε στην Αίγυπτο… Και φυσικά ο πρωθυπουργός δεν άντεξε να απευθύνει κατηγορία κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα έγγραφα

Το επίμαχο έγγραφο, που δημοσιεύει η “Αυγή”, εστάλη στις 23 Ιανουαρίου του 2018 και αναφέρει ότι “το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες αυτού του εγγράφου για την εφαρμογή του νόμου και αποδεικτικούς λόγους που αφορούν μόνο τα ακόλουθα φυσικά πρόσωπα: Ανδρέας Λοβέρδος, Μάριος Σαλμάς, Άδωνις Γεωργιάδης, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Αντώνιος Σαμαράς, Ιωάννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος”.

Μήπως ο Παπαγγελόπουλος “έστησε” και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ ρώτησε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: “Εκτός δηλαδή αν ισχυρίζεστε ότι είναι προϊόν σκευωρίας το έγγραφό του FBI που περιγράφει το σκάνδαλο που διερευνούν οι αμερικανικές αρχές και το οποίο κάνει ονομαστική αναφορά σε επτά από τα δέκα αρχικώς εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα”.

Επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά και σε δεύτερο έγγραφο του FBI, το οποίο έχει αποκαλύψει η “Αυγή” της Κυριακής στις 22 Σεπτεμβρίου. Το έγγραφο είχε σταλεί από τις ΗΠΑ στις 13 Δεκεμβρίου 2017 και υπογράμμιζε ότι: “Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ο υπουργός Υγείας πληρώνονταν για την εγγραφή νέων προϊόντων στην αγορά και την προστασία έναντι ελάττωσης των τιμών” και ότι “η θέση της εταιρείας ήταν ότι μια επένδυση της τάξης των 150.000 ευρώ σε έναν κυβερνητικό αξιωματούχο είχε τη δυνατότητα να σώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ που θα χάνονταν για τη Novartis”.

Αποχώρηση ΚΚΕ – ΜέΡΑ25

Βεβαίως οι αποκαλύψεις του Αλ. Τσίπρα δεν άλλαξαν τη θέση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που άφησαν ασχολίαστα τα έγγραφα του FBI. Έτσι τα δύο κόμματα ψήφισαν τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής που βασίζεται στη μήνυση και την ένορκη κατάθεση του Αντώνη Σαμαρά. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε, ενώ το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 αποχώρησαν από την ψηφοφορία. Μάλιστα ο Γιάνης Βαρουφάκης ανακοίνωσε ότι το ΜέΡΑ25 δεν θα συμμετάσχει ούτε στην Προκαταρκτική Επιτροπή.

Άλλαξαν κατηγορητήριο!

Η Ν.Δ. είχε προαποφασίσει τη στάση της και δεν θα την άλλαζε όσα έγγραφα του FBI και να παρουσιάζονταν στη Βουλή. Ενδεικτικό της προχειρότητας με την οποία στήθηκε η υπόθεση από τη Ν.Δ. ήταν ότι άλλαξε το “κατηγορητήριο” μέσα στη Βουλή! Ο εισηγητής της Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι η Ν.Δ. είχε κάνει λάθος και απέδωσε κατηγορία με βάση τον παλαιό Ποινικό Κώδικα. Έτσι η ηθική αυτουργία σε ψευδορκία μετατράπηκε σε ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση.

Τα τέσσερα αδικήματα αφορούν:

– Ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών.

– Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος.

– Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος.

– Ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΗ