Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ως δείγμα γραφής του Μητσοτάκη για τους “καλυτέρους”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται “να κυβερνήσει με τους καλύτερους”. Αν θέλουν να δουν οι ψηφοφόροι πώς το εννοεί ας μελετήσουν το ευρωψηφοδέλτιο που ανακοίνωσε. Στις μισές περιπτώσεις δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν χειρότεροι.

Εκτός από τα ψηφοδέλτια για τις εθνικές εκλογές, όπου συρρέει η σάρα, η μάρα και το κακό συναπάντημα, το ευρωψηφοδέλτιο είναι η πιο χαρακτηριστική φωτογραφικά των αξιοκρατικών αντιλήψεων του προέδρου της ΝΔ. Παρακάτω δεν πάει .

Παρότι η απερχόμενη ευρωομάδα της ΝΔ είναι η χειρότερη που είχε ποτέ -με μια ίσως εξαίρεση- τα μέλη της θα επαναδιεκδικήσουν μια καλοπληρωμένη θέση στο Στρασβούργο. Προφανώς με τις γνωστές μεθόδους τους: σπόνσορες κλπ . Σ’ αυτή την ομάδα προστέθηκαν απίστευτα πρόσωπα. Αν εξαιρεθούν 2-3 σοβαροί άνθρωποι που μάλλον δεν κατάλαβαν με ποιους έμπλεξαν από εκεί και κάτω από όλα έχει ο μπαξές.

Στην ευρωλίστα στης ΝΔ θα βρει κανείς πρόσωπα που έχουν εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη και έχουν διασυρθεί εντός και εκτός της χώρας γι’ αυτό. Θα βρει γόνους που κρύβουν τον πολιτικό αυτισμό τους στην μέριμνα από τον μπαμπά και τη μαμά να μπουν στην πολιτική γιατί… συμφέρει.

Σαλταδόρους που παραμυθιάζουν τον κόσμο με ιδιότητες που δεν έχουν. Σούργελα που αυτοδιαφημίζονται ως σπουδαίοι με ρόλους εντός και εκτός της χώρας. Συνταξιούχους της πολιτικής που υπέκυψαν στις αρχηγικές αξιώσεις να βγουν από τη μέση. Εγκάθετοι του Σαμαρά που κάνει εξαγωγή προβληματικών προσώπων.

Άσχετοι με την Ευρώπη που δεν έχουν καν δυνατότητα επικοινωνίας. Σουλατσαδόροι που αλλάξουν κόμματα, επειδή νομίζουν ότι προορίζονται για πολιτικούς λόγους. Ακόμη και πρώην ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ που κρύβει ότι το καρατζαφέρειο παρελθόν.

Από αυτόν τον σωρό θα προκύψουν οι επόμενοι ευρωβουλευτές της ΝΔ. Προφανώς θα μείνουν στο περιθώριο, όπως και οι σημερινοί. Αλλά το ευρωψηφοδέλτιο είναι χρήσιμο: δείχνει πως αντιλαμβάνεται ο Κυριάκος τους “καλύτερους” και για την εγχώρια πολιτική και γιατί τους βγάζει στο προσκήνιο….