Το ζεύγος Μητσοτάκη στο Ισραήλ: Μια παλιότερη ιστορία και μια σημερινή απορία

«Ούτε άγχος ούτε καν προετοιμασία είχε, όπως λέει, η Μαρέβα Μητσοτάκη που συνόδευσε για πρώτη φορά τον σύζυγό της Κυρ. Μητσοτάκη στην επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ. Άγχος δεν είχε γιατί συνδύασε την… business, τη θρησκεία και την πολιτική. Και τούτο γιατί μετείχε μόνο σε ένα μικρό κομμάτι του επίσημου προγράμματος της επίσκεψης, δηλαδή στην επίσκεψη στο Πατριαρχείο και στο Μουσείο.

Τις υπόλοιπες ημέρες έκανε το δικό της πρόγραμμα ως αντιπρόεδρος της εταιρείας Endeavor. Και με την ευκαιρία επισκέφθηκε τα μεγαλύτερα malls του Ισραήλ, όχι για να αγοράσει φορέματα, αφού διαθέτει τα δικά της, αλλά επειδή επιδιώκει συνεργασία μαζί τους, με την εταιρεία Zeus+Dione που διαθέτει. Οχι, νομίζατε ότι θα ακολουθούσε τον σύζυγό της σε ανιαρά επίσημα γεύματα, δεξιώσεις ή συνομιλίες. Εκείνο όμως που περισσότερο της έκανε εντύπωση, όπως είπε, ήταν η ξενάγησή της στον Πανάγιο Τάφο: «Ηταν το highlight του ταξιδιού» έλεγε».

Βηματοδότης,  Ιούλιος 2016

Αυτά έγραφε τον Ιούλιο του 2016 το “Βήμα της Κυριακής” όταν ο νέος τότε  αρχηγός της ΝΔ επισκέφθηκε το Ισραήλ, πριν την Ευρώπη. Διάψευση, ή  διευκρινίσεις, δεν υπήρξαν ποτέ.  Το ΑΠ το σχολίασε δεόντως.

Εδώ δεν απάντησαν στο “Βήμα”, το  ΑΠ θα υπολόγιζαν;

Τα θυμηθήκαμε αυτά παρακολουθώντας τη νέα επίσκεψη του πρωθυπουργικού ζεύγους στο Ισραήλ -με πιο υψηλές ιδιότητες πλέον. Με την αγωνία:  

Τι απέγινε σε εκείνη  την παλιά επίσκεψη; Βγήκε η επιδιωκόμενη, κατά το “Βήμα”, επιχειρηματική συμφωνία;

Και μια απορία: Δεν ξέρουμε τι κάνει ο -υπόδικος -Νετανιάχου, αλλά, επειδή η κυβέρνηση μιλάει για κανονικότητα, με ποια ιδιότητα βρέθηκε ο γιος του Πρωθυπουργού σε επίσημο δείπνο; Πότε έχει ξανασυμβεί αυτό;