“Το Κιβώτιο” του Άρη Αλεξάνδρου για 7η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Το “Κιβώτιο”του Άρη Άλεξάνδρου, συνεχίζεται για έβδομη συνεχή χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Φώτη Μακρή. 

Πρόκειται για τον μονόλογο ενός αντάρτη που προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητά του. Η παράσταση μάς μεταφέρει πίσω, στα τέλη του Εμφυλίου Πολέμου, οπότε, και με εντολή του Γενικού Άρχηγείου, μια ομάδα ανταρτών καλείται να μεταφέρει ένα κιβώτιο. Το περιεχόμενο άγνωστο, η διαδρομή επικίνδυνη και παραλήπτες η διοίκηση μιας ανταρτοκρατούμενης πόλης.

Στην προσπάθεια τους να παραδώσουν το κιβώτιο, τα μέλη της ομάδας σταδιακά αποδεκατίζονται, με αποτέλεσμα ο μοναδικός επιζών να είναι υπεύθυνος τόσο για να φτάσει το κιβώτιο στον τελικό του προορισμό όσο και για το περιεχόμενό του. Το τελευταίο θα είναι αυτό που θα οδηγήσει τον μεταφορέα σε μια διαδικασία απολογίας στον ανακριτή.

Ενα έργο γεμάτο συμβολισμούς, που δίνει στους θεατές την ελευθερία να επιλέξουν την ερμηνεία που ταιριάζει στον καθένα, να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα και να οξύνει την κριτική τους σκέψη. 

Μετά από κάθε παράσταση θα ακολουθεί συζήτηση με το κοινό, μαζί με καλεσμένους, που θα βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση του έργου.

  • Studio Μαυρομιχάλη -Μαυρομιχάλη 134, Τηλ. 2106453330