Το κόλπο της “μαϊμούς”!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Αφού κατάφερε να μας απομονώσει, έχοντας όλους απέναντί μας, δημιουργώντας επί πλέον αντιπάλους άνευ λόγου (μόνο και μόνο για τα σκέτα συμφέροντα των Αμερικάνων, χωρίς κανένα αντάλλαγμα), τώρα ετοιμάζεται για το μεγάλο κόλπο της “μαϊμούς”!

Αφού δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, τα αποπροσανατολιστικά σενάρια αντιπερισπασμού, προκειμένου να “παρακαμφθούν” (αν είναι δυνατό), τα στοιβαγμένα σαν εφιάλτης προβλήματα, χρησιμοποιεί το τελευταίο του χαρτί! Το κόλπο της “μαϊμούς”, τον φόβο του “απομονωμένου” εχθρού, με τις διαρροές (άλλη ευτέλεια), περί υβριδικών (!) απειλών, που ελπίζει πως θα τον βοηθήσει να κερδίσει κι’ άλλο χρόνο παραμονής στην εξουσία.

Τι και αν το διέψευσε ο μόνιμα ψευδόμενος και τρύπιος από διαρροές και σοβαρότητα (κλητήρα) υπουργός;  Ετοιμάζουν σενάρια επί σεναρίων για άμεση εφαρμογή, ελπίζοντας πως έτσι το νέο “απειλητικό” πρόβλημα, θα αποσπάσει την προσοχή και θα την στρέψει στο : Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια!

Γιατί υπάρχουν “οπαδοί” και αρκετοί μάλιστα, να υπερασπισθούν το τρίπτυχο, φορώντας περικεφαλαίες μαζί με τσαρούχια (μέχρι το Σύνταγμα όμως, όχι πιο εκεί) και να “υπογραμμίσουν” την ανάγκη αγορών και για άλλα αεροπλανάκια και βαρκούλες. Για να …  βγεί το καλοκαίρι!

Προκαλώντας όμως απερίσκεπτα και εντελώς ανεπίκαιρα, επιδιωκόμενο ίσως ατύχημα, εκ μέρους του αναβαθμισμένου σε ορέξεις “απομονωμένου” διαχειριστή ειρηνευτικών προτάσεων κιόλας! Που σε αντίθεση από τον “ηγέτη” μας, ζητά τα πάντα από όλους και όλο κάτι παίρνει!Βλέποντας και κάνοντας, ο “δεδομένος”, αυτό είναι “πονηρή” πολιτική, εσωτερική και εξωτερική. Να νομίζει ο “απομονωμένος” πως έχει σχέδιο ο πολυχρονεμένος μας, που πρέπει και να προβλέψει και να τον … αιφνιδιάσει ο “δεδομένος” μη έχοντας! 

Ο αποτυχών σε όλα πρωθυπουργός, μπορεί να επιβάλλεται εσωτερικά, έχοντας έναν προβληματικό όχλο για λαό, όμως τα πράγματα έξω είναι τελείως διαφορετικά. Σε σημείο να μην τον υπολογίζουν ούτε καν οι Αμερικανόφιλοι Ευρωπαίοι ομόλογοί του, αγνοώντας τον, αναγνωρίζοντάς του έτσι την υπέρμετρη δουλικότητα χωρίς ανταλλάγματα, φοβούμενοι μήπως τους ζητηθεί ανάλογη … συμπεριφορά, χαλώντας την “πιάτσα”!

Επαίτης ζητά ελεημοσύνη βοήθειας, εισπράττοντας απ’  όλους την ίδια απάντηση: Βρείτε τα μεταξύ σας! Στις οικογενειακές μπίζνες εξαιρετικός, καμία αντίρρηση! Στην εξωτερική πολιτική όμως, ακραία επικίνδυνος και τραγικά ανίκανος! Θα πληρώσουμε το αντίτιμο της καταστροφής, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Που σημαίνει “μικραίνοντας” μέσα, μοιραία θα “μικρύνουμε” και έξω! Αλλά αυτό είναι και το τελευταίο που τον νοιάζει, όπως θα έχετε (αργά) καταλάβει. Ας …  απολαύσουμε λοιπόν το τελευταίο κόλπο του, αυτό της “μαϊμούς”! Δεν είμαστε δα άξιοι για κάτι καλύτερο από μαϊμουδιές!