Το μέλλον της χώρας στον νέο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο καταμερισμό

Του Απόστολου Λουλουδάκη

Αρκετά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τα γεγονότα τρέχουν, οι εξελίξεις των ημερών τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό κοντεύουν να περάσουν απαρατήρητες επειδή ασχολούμαστε με το χρώμα που έχουν οι γόβες της Νοτοπούλου, την συνεύρεση στο ίδιο πάνελ του Κωστόπουλου με τον Κικίλια,την εκλογή της Καϊλής και την νέα αποτυχία του Καμίνη να δώσει ένα μάθημα στα παλιόπαιδα.

Μας έχει φάει τον χρόνο ποιος θα είναι ο νέος τοποτηρητής του κεντρικού κράτους στον άλφα η τον βήτα δήμο, πώς θα κρύψουμε τις ανεξέλεγκτες χωματερές μην πέσει κανένα πρόστιμο από την ΕΕ και για τα άλλα τα σημαντικά ασχολείται μόνο η κομματική καθοδήγηση που κατέχει την απόλυτη αλήθεια και τα τσακάλια του Σκάι με πρώτο και καλύτερο τον γνωστό Μπάμπη. Δεν αναφέρομαι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, αφορά όλα τα πολιτικά κόμματα που διαθέτουν τις αυθεντίες, του σοφούς αναλυτές που με επιστημονική εμβάνθυση έχουν λύσεις σε κάθε πρόβλημα.

Ακούστε αγαπητοί φίλοι τι μας λέει η Goldman Sachs, ο τραπεζικός γίγαντας που πείραξε τα οικονομικά στοιχεία για να μπει η Ελλάδα στην ΟΝΕ ,στο ευρώ και καλή συνέχεια. Θετική εξέλιξη η προοπτική νίκης της ΝΔ στις εκλογές του Ιούλη. Γιατί όμως;

” Ως εκ τούτου ,το ρίσκο υψηλότερου κόστους εργασίας ,μείωσης στην ευελιξία της αγοράς εργασίας και επιδείνωσης της ανταγωνιστικότητας μισθών εξαφανίζεται με μια Κυβέρνηση της ΝΔ”.

Επίσης εκφράζει την βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ακυρωθούν μεταρρυθμίσεις που είχαν επιβληθεί από τα μνημόνια και αφορούν το κόστος της εργασίας.

Πού θα οδηγηθεί η χώρα όμως με αυτές τις πολιτικές. Στην συνέχιση της μετανάστευσης του επιστημονικού δυναμικού και του εξειδικευμένου εργατικού προσωπικού σε χώρες με υψηλούς μισθούς και κοινωνικό κράτος. Στην συνέχιση της υπογεννητικότητας και την περαιτέρω γήρανση του πληθυσμού, στην δημιουργία οικονομικών μονάδων έντασης ανειδίκευτης εργασίας χαμηλού κόστους και χαμηλής προστιθέμενης αξίας που για να λειτουργήσουν πρέπει να αναζητηθούν εργατικά χέρια στις αγορές της Ασίας και της Αφρικής, δηλαδή συνέχιση των μεταναστευτικών ροών αφού δεν θα υπάρχει πρόθυμο ντόπιο εργατικό δυναμικό να δουλέψει σε εργασιακές συνθήκες Μεσαίωνα.

Αυτή είναι η μοίρα και το μέλλον της χώρας στον νέο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο καταμερισμό. Το παρασιτικό κεφάλαιο ετοιμάζεται για ένα νέο κύκλο πλιάτσικου και φυγάδευσης στο εξωτερικό της παραγόμενης υπεραξίας. Το χαλί είναι στρωμένο στο έδαφος από τα ψηφισμένα νομοσχέδια του προγράμματος του Δ.Ν.Τ . Απλά τώρα θα έλθουν τα δικά τους παιδιά να εφαρμόσουν με επιμέλεια το ποιο σκληρό πρόγραμμα που έχει επιβληθεί ποτέ σε ευρωπαϊκή χώρα.

Ο ίδιος ο λαός νομιμοποιεί τον δρόμο της επερχόμενης λεηλασίας. Ο λαός πρέπει να πιστέψει ότι υπάρχει πρόταση εναλλακτικής διαχείρισης της κρίσης, παραγωγικής ανασυγκρότησης, ανάπτυξης της οικονομίας που θα βελτιώσει τους όρους ζωής και θα αλλάξει το μέλλον των παιδιών του και όχι να τον τρομάζουμε με την φάτσα του Άδωνι ή του Βορίδη.

Ο εγκλωβισμός σε ψευτοδιλήμματα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τα πραγματικά αδιέξοδα οικονομικής ανάκαμψης από τα προγράμματα της λιτότητας και των πλεονασμάτων. Μπαίνουμε σε μια νέα φάση της Ελληνικής κρίσης πολύ πιο επικίνδυνης από αυτό που ζήσαμε μέχρι τώρα. Ουσιαστικά μετά τις ψευδαισθήσεις έρχεται μια κυβέρνηση που θα λειτουργήσει ως παράρτημα του Δ.Ν.Τ και θα εξαντλήσει πολύ γρήγορα το αφήγημα της…

Η εμφανιζόμενη μικρή ανάκαμψη θα υποκατασταθεί γρήγορα από μια νέα πιο βίαιη φτωχοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας και ειδικά της μεσαίας τάξης η οποία λειτουργεί ως αυτόχειρας στην απελπισία της να βρει αποκούμπι στις ουτοπίες της σεισάχθειας του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και στις υποσχέσεις του Μητσοτάκη. Η θανάτωση της είναι ο πυρήνας του προγράμματος προσαρμογής.