Το μεγάλο hangover

Του Ιωάννη Δαμίγου

Ξέφρενη πορεία στην ευφορία του “τίποτα”, ροή “δανεικού” χρήματος, χρώματα και αρώματα σε κάμπριο κούρσες, πίστες ξεφαντώματος από το μεσημέρι, αναγκαστική Ολυμπιάδα με εθελοντές, έργα εκατομμυρίων σε πρόχειρα σκηνικά ταινίας.

Νόμιμες μίζες, μοντέλα στη σειρά, καλλιτέχνες μιας χρήσης, χαοτικά τηλεπαράθυρα, κιτς νυχτερινές εκπομπές, αγράμματες καλλίγραμμες ξανθιές “παρουσιάστριες σε διαγωνισμό ξεκατινιάσματος. Η διαρκής επίθεση του άγριου λαϊκισμού. 

Διακοπές σε εξωτικά νησιά, χρηματιστηριακές ξαπλώστρες σε παραλίες της Μυκόνου, πάρτι εβδομαδιαίας διάρκειας, η Ελλάδα σε οργασμό της νύχτας, ερωτικά μπαράκια με αλλοδαπές σε χωριά πενήντα κατοίκων. στον έβδομο ουρανό αδέλφια! Ποτά και πότες, κοκτέιλ και σφηνάκια, “βρώμικο” και πατσάς τα ξημερώματα. Οι “άλλοι” χαιρόντουσαν, οι “άλλοι” έτριβαν τα χέρια τους, οι “άλλοι” περίμεναν….

Και ξύπνησες σε ένα φριχτό hangover, στο hangover της πραγματικότητας, με όλα τα επώδυνα συμπτώματά του. Μόνος, φτωχός, ασθενής, άνεργος, φοβισμένος, χωρίς σήμερα, χωρίς αύριο. Στο hangover που σε παρέσυρε η άγνοια και η ανοησία σου, στο κυνήγι του πρόσκαιρου και του ευκαιριακού βολέματος, νόμιζες. Τώρα ούτε ασπιρίνη δεν σου άφησαν οι “άλλοι”! Οι “άλλοι” που ήταν, είναι και θα μένουν πάντα στα “πράγματα”, όσο εσύ “νομίζεις”!

Σε μεγάλο εθνικό hangover, όλη η χώρα, ακόμα και η δικαιοσύνη. Δεν ξέρουν τι υπογράφουν οι εισαγγελείς! Το hangover εκ παραδρομής! Για να μη σου μείνει η απορία, που πήγαν όλοι! Δίπλα σου είναι και “ξερνούν” τον εαυτό τους!