Το Μega της διαπλοκής και της χειραγώγησης

Του Στέφανου Τζουμάκα

Για το εφτάψυχο Mega της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, της παραπληροφόρησης και της χειραγώγησης. Το Mega και τα αφεντικά του ήλεγχαν τη πολιτική ζωή της χώρας, είχαν αναγάγει σε ΣΥΣΤΗΜΑ τον έλεγχο Πρωθυπουργών, Υπουργών και Βουλευτών, είχαν δημιουργήσει δική τους κοινοβουλευτική ομάδα στο πρώην ΠΑΣΟΚ και στη ΔΕΞΙΑ. Διόριζαν υπουργούς, προωθούσαν βουλευτές, είχαν δημιουργήσει ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟΥΣ πολιτικούς από το πρώην ΠΑΣΟΚ και τη ΔΕΞΙΑ. Ήταν το εκτροφείο –διαφθορείο και το ορμητήριο για εξασφάλιση προνομιακών σχέσεων με τους εκάστοτε κυβερνώντες και το Δημόσιο. Μεγάλα έργα, προμήθειες.

Και ενώ ήταν εξόφθαλμα η έδρα της εκκόλαψης της διαφθοράς και του πολιτικού εκφυλισμού της δημόσιας ζωής προωθούσε ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ σειρές που ως επί το πλείστον -ως άλλοθι αθωότητας αλλά ταυτόχρονα και αμφισημίας προς την ανερχόμενη μεσαία τάξη- με ηθογραφίες του στυλ «αλλού πατάμε και αλλού βρισκόμαστε», «ήξεις αφήξεις ουκ, εν των τω πολέμω θνήξεις» «Πάω στο πόλεμο, γυρίζω δεν σκοτώνομαι», από όλα έχει ο μπαξές και πάμε σαν άλλοτε, ίσως και όχι, αλλά και για αλλού και …η βάρκα δεν γύριζε μόνη! Είχαν όλα λούστρο και επιφάνεια!

Δύο στρατηγικές το πολυκατάστημα της υποκατάστασης του δημόσιου βίου της χώρας. Η μαφία στο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ και η τηλεοπτική και διαφημιστική φούσκα στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ. Και μετά σου λένε ότι η Σικελία είχε το όνομα και άλλοι είχαν τη χάρη. Τριτοκοσμικό κράτος, τα σύγχρονα ανάκτορα ήταν και είναι όχι μόνο το MEGA που θα θελήσουν να το διαδεχθούν με άλλο όνομα – ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΥΣ -αλλά και τα υπόλοιπα κανάλια των εφοπλιστών, των ιδιοκτητών ποδοσφαιρικών ομάδων που αγόρασαν άδειες και ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΗΜΑ μέσω του οποίου ελεεινολογούν και ρυπαίνουν το δημόσιο βίο, προωθούν πρότυπα για ρεσεψιονίστ, μαγείρους, σερβιτόρους, μοντέλα και υποβαθμισμένους τύπους πνιγμένους με τατουάζ.

Ως πότε αυτή η ανοχή σε μια λούμπεν μεγαλοαστική τάξη που δεν παράγει αλλά εμπορεύεται, παρασιτεί και εξαγοράζει;; Αυτό είναι το ερώτημα καθώς και για το ότι υπάρχουν ΥΠΗΚΟΟΙ και όχι ΠΟΛΙΤΕΣ, που ακόμα παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τους επιτήδειους και τις επιδιώξεις τους.