Το νέο δόγμα πυρόσβεσης

Του Τάκη Ψαρίδη

Το νέο δόγμα πυρόσβεσης είναι εκκενώνουμε τους οικισμούς και αφήνουμε τα πάντα να καούν! Αρκεί να υπενθυμίζεται διαρκώς η τραγωδία με την εκατόμβη των νεκρών στο Μάτι.

«Προέχει η ανθρώπινη ζωή», βροντοφωνάζουν στα κανάλια και όντως προέχει η ανθρώπινη ζωή, όχι όμως για λόγους επικοινωνίας και προπαγάνδας. Δεν προέχει η ανθρώπινη ζωή για να συγκαλύπτεται η τεράστια καταστροφή, η κραυγαλέα ανεπάρκεια μέσων και σχεδίων και ανικανότητα των «αρίστων».

Μέσα σε ένα κλίμα απερίγραπτης καταστροφής της ζωής, όπου λιγοστεύει η αναπνοή και κατακαίγονται οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής, πολλοί καλοπροαίρετοι θα πιστέψουν ότι γι’ αυτόν τον πρωθυπουργό «προέχει η ανθρώπινη ζωή», παρότι καθημερινά αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο.

Αποδεικνύεται ότι προέχει η επικοινωνία, τόσο στην διαχείριση της πανδημίας, όσο και στην διαχείριση κάθε καταστροφής. «Σημασία έχει η επικοινωνία και όχι η ουσία». Μόνο που η επικοινωνία συμβαδίζει και με την αναισθησία. Καθώς καίγεται η Αχαΐα, αυτός, για πολλοστή φορά, επιδεικνύει το υπέρκομψο στήθος του «γεμίζοντας τις μπαταρίες του» στην παραλία.

Ναι, όντως η αριστερά απέτυχε παταγωδώς στην επικοινωνιακή διαχείριση και εξακολουθεί να αποτυγχάνει. Όντως τα στελέχη της είναι άπειρα και δεν διαθέτουν από δέκα διδακτορικά ο καθένας στην επικοινωνία και στην λαμογιά.

Όντως τη νύχτα της κόλασης του Δάντη στο Μάτι, όπου η πύρινη λαίλαπα, με ανέμους 11 μποφόρ, σάρωνε τα πάντα μέσα σε μια ώρα και οι υπεύθυνοι της πυροσβεστικής και της αστυνομίας έστελναν τον κόσμο να εγκλωβιστεί σαν τα ποντίκια μέσα στα αδιέξοδα στενά της πολεοδομικής ανομίας δεκαετιών, όντως δεν μπόρεσαν να μπουν στο «χωράφι» της κόλασης, να εξακριβώσουν και να καταμετρήσουν τα καμένα πτώματα. Κανείς δεν μπορούσε.

Η Δούρου και ο Τσίπρας δεν είναι πυροσβέστες και τροχονόμοι, όπως δεν είναι και ο Πατούλης και ο Μητσοτάκης. Σήμερα όμως που καίγονται τα πάντα με ανέμους 2-3 μποφόρ, σήμερα που τους υπεύθυνους για την τραγωδία στο Μάτι, στελέχη της πυροσβεστικής και αρχηγούς της αστυνομίας, η νέα κυβέρνηση τους προήγαγε σε ανώτατα αξιώματα, επιβραβεύοντας έτσι το «έργο» τους στο Μάτι και αποκαλύπτοντας ότι δεν ήταν της αριστεράς αλλά «δικοί» της, καλείται ο κόσμος να πιστέψει ότι για αυτόν τον πρωθυπουργό προέχει η ανθρώπινη ζωή και όχι η επικοινωνία.

Και δυστυχώς το μίσος και ο διχασμός θα πείσει πολλούς να το πιστέψουν και όχι μόνο. Όλοι μαζί, υπεύθυνοι και «οπαδοί», θα συνεχίσουν χορεύουν για πολλά-πολλά χρόνια ακόμα πάνω στους τάφους στο Μάτι και ενώ η ζωή θα καίγεται, θα τραγουδούν το νέο δόγμα πυρόσβεσης ότι «προέχει η ανθρώπινη ζωή» λες και ότι μόνο για αυτούς προέχει..