Το ντοκυμαντέρ του Φρέντυ Βιανέλλη “Χρόνης Μπότσογλου:  «Ήμουν κι εγώ εκεί και με φίλεψαν ένα πιάτο με φακή…”

Προβολή ντοκιμαντέρ από το ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνεχίζει τις προβολές του μηνιαίου κύκλου, με τίτλο «Απογεύματα με ελληνικά ντοκιμαντέρ»,στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο, με επιλεγμένα ντοκιμαντέρ της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 (ώρα 18:30) προβάλλεται το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Χρόνης Μπότσογλου: «Ήμουν κι εγώ εκεί και με φίλεψαν ένα πιάτο με φακή…» | Ελλάδα | 2021 | Διάρκεια: 77′), σε σενάριο-σκηνοθεσία του Φρέντυ Βιανέλλη. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη.

O Χρόνης Μπότσογλου εκτός από αναγνωρισμένος ζωγράφος, υπήρξε καθηγητής και πρύτανης στην ΑΣΚΤ. Το 1982 ο σκηνοθέτης τον κινηματογράφησε να δουλεύει ένα έργο, ενώ το 2017 έκανε το σκίτσο του στο ατελιέ του. Μια συζήτηση με τη σύντροφο του Ελένη, πρόσωπο καθοριστικό από τα χρόνια της σπουδής του, όπως και ανέκδοτα ηχητικά ντοκουμέντα, προσωπικές  σημειώσεις και συζητήσεις με ομότεχνους φωτίζουν τη διαδρομή του ζωγράφου.

Η ταινία απέσπασε το Βραβείο Πρεμιέρας στο 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest (2021) καθώς και το Ειδικό Βραβείο Μεσογειακής Φιλίας από το ΕΚΟΜΕ στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελόριζου «Πέρα από τα Σύνορα» (2022).

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3418051, (Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Ιστορικό Αρχείο

Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14,Ταύρος

Τ: 210 3418051 | www.piop.gr