Το παράπονο του Ρασπούτιν

Του Γ. Τεκίδη

                                                  

                                                                                            

Από τα έγκατα του χρόνου και του κάτω κόσμου, όχι άδικα διαμαρτύρεται και παραπονιέται ο περιβόητος ρασοφόρος που με τα έργα και τις ημέρες του επηρέαζε στις αρχές του 20ου αιώνα τις τύχες της τότε κραταιάς Τσαρικής Ρωσίας.

Και πώς να μην διαμαρτύρεται αφού το δικό του όνομα δανείστηκαν οι πραγματικά άθλιοι ακροδεξιοί σκευωροί στη χώρα μας για να καταγγείλουν ως σκευωρία της πρώην κυβέρνησης το μέγα σκάνδαλο NOVARTIS. Με το δικό του όνομα αποκαλούσαν τον πρώην αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος υποτίθεται ότι ραδιουργούσε από το παρασκήνιο πιέζοντας δικαστικές και ανακριτικές αρχές για να εμπλέξουν στο υπό διερεύνηση σκάνδαλο πολιτικούς αντιπάλους της πρώην κυβέρνησης Σύριζα.

Αλλά τι σόι δολοπλόκος και καταφερτζής είναι αυτός ο Παπαγγελόπουλος που δεν κατόρθωσε ούτε μια πλεκτάνη, μια μηχανή της προκοπής να στήσει σε βάρος των πολιτικών λουλουδιών της ΝΔ, και το τόσο καλοδουλεμένο εδώ και καιρό σενάριο της… σκευωρίας Σύριζα, να καταρρεύσει με τις καταθέσεις των πρώτων τεσσάρων μαρτύρων στην προανακριτική επιτροπή της βουλής, αναρωτιέται αγανακτισμένος και ο πολυμήχανος και άκρως αποτελεσματικός στον καιρό του Γκριγκόρι Ρασπούτιν. Είναι ήδεν είναι αυτό διασυρμός του ονόματος του;

Κόλαφος επί της ουσίας για την γαλάζια αθλιότητα οι καταθέσεις των αξιότιμων μαρτύρων κ.κ Γ.Αγγελή αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου καθώς και των πρώην στελεχών της NOVARTIS Φρουζή, Μανιαδάκη και Δεστεμπασίδη. Κοινή παραδοχή και των τεσσάρων ότι το σκάνδαλο είναι υπαρκτό και ότι σε αυτό εμπλέκονται πέραν των παρατρεχάμενων γύρω από την μαύρη φαρμακευτική υπόθεση και πολιτικά πρόσωπα, κατονομάζοντας τους Σαλμά, Λοβέρδο, Αβραμόπουλο, Γεωργιάδη και λοιπούς διαμαρτυρόμενους τους οποίους ο… αδίστακτος Τσίπρας και ο εγχώριος Ρασπούτιν Παπαγγελόπουλος θέλησαν να εξοντώσουν καταστρώνοντας ένα χωρίς προηγούμενο καταχθόνιο σχέδιο, μετερχόμενοι όλη την γκάμα των πιο ανήθικων μέσων.

Έλα όμως που και οι τέσσερις και ιδιαίτερα ο κ. Αγγελής δεν διαπίστωσαν καμία παρέμβαση, ούτε πίεση προς δικαστικό λειτουργό όλο αυτό τον καιρό που διεξάγεται η έρευνα από την πλευρά Παπαγγελόπουλου.

Μπαχτσές με όλη την ποικιλία των λουλουδιών οι καταθέσεις των παραπάνω. Να τις διαβάζει ο κάθε πικραμένος σε αυτή τη χώρα και να γελάει και να κλαίει και ταυτόχρονα να διαπιστώνει το μέγεθος της ανηθικότητας, του αμοραλισμού, του κυνισμού και της επικινδυνότητας της σημερινής ακροδεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Να θλίβεται με την τραγική κατάντια της Ελληνικής λεγόμενης δημοσιογραφίας, μοιραίου ουραγού και τυφλού υπηρέτη των σχεδίων της δεξιάς και της ακροδεξιάς. Της δημοσιογραφίας έντυπης και ηλεκτρονικής στη συντριπτικής της πλειοψηφία να οργιάζει με ανυπόστατες ειδήσεις, μαϊμού αποκαλύψεις και βιτριολική αρθρογραφία για… ωμές παρεμβάσεις, πιέσεις και εκβιασμούς της δικαιοσύνης, από την πρώην κυβέρνηση του Σύριζα προκείμενου αυτή να επιτύχει την εκμηδένιση των πολιτικών της αντιπάλων.

Και τώρα που καταρρέει το παραμύθι περί σκευωρίας NOVARTIS και καθημερινά έρχονται στο φως στοιχεία που ενοχοποιούν πρώτης γραμμής στελέχη της δεξιάς, μα και όψιμους συνεργάτες της όπως ο Α. Λοβέρδος, τσιμουδιά. Ούτε άκουσαν, ούτε είδαν. Όπως δεν άκουσαν και δεν είδαν την έσχατη ελεεινότητα κυβερνητικών στελεχών και παραγόντων της δημόσιας ζωής, όταν  οι τελευταίοι εκτόξευαν ύβρεις και απειλές κατά δικαστών, ανακριτών και προστατευομένων και μη μαρτύρων, ως συνωμοτούντων σε βάρος τους υπό την αιγίδα και καθοδήγηση της τότε κυβέρνησης Τσίπρα.

Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα και ο Γκριγκόρι Ρασπούτιν καραδοκεί στη γωνία για τους θυμίσει πόσο ανίκανοι είναι να στήσουν έστω και μια σκευωρία της προκοπής, παίρνοντας έτσι κατά κάποιο τρόπο και την εκδίκηση του.