Το ΠΙΟΠ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων 

Μια παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη

Το Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), τιμά την  Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων με δύο δράσεις. Παρουσιάζει σε επανάληψη την εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση «Διακόσιες δέκα χιλιάδες οκάδες βαμβακιού ~μια παράσταση στο Αρχείο~» την Πέμπτη 9 Ιουνίου, (ώρα 20:00), ενώ συμμετέχει και σε δράση του Διεθνούς Συμβουλίου Αρχείων (ICA).

Παράσταση απο τις πηγές του αρχείου του. Έργο της Ιόλης Ανδρεάδη παρουσιάζει πραγματικές ιστορίες γυναικών στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας.

Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ

Παράσταση εμπνευσμένη από πλήθος αρχειακών πηγών, βασίζεται σε πραγματικές αφηγήσεις, φωτογραφίες από εγκαίνια, αποκριάτικους χορούς, γιορτές παιδιών, απονομές βραβείων προσωπικού, γενικές συνελεύσεις, ξεναγήσεις, μητρώα εργατών, μισθολόγια, συνελεύσεις διοικητικών συμβουλίων, δείγματα υφασμάτων, περιοδικά εποχής και διαφημιστικό υλικό καθώς και ζωντανές συζητήσεις με ειδικούς στην ιστορία των ελληνικών επιχειρήσεων.

Στην παράσταση συντελείται μάλιστα η προσομοίωση μιας έρευνας προκειμένου να μεταφερθεί το βίωμα της έρευνας και η συσσωρευμένη ερευνητική εμπειρία, η εξοικείωση με τον χώρο και τα εξαρτήματά του.
Σκηνοθεσία – Έρευνα Αρχείου – Συγγραφή Κειμένων: Ιόλη Ανδρεάδη
Κείμενο παράστασης: Ιόλη Ανδρεάδη, Άρης Ασπρούλης
Ερμηνεύουν: Ιφιγένεια Γρίβα & Κατερίνα Μισιχρόνη
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Παράλληλα  το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ τιμά επίσης την Ημέρα Αρχείων μετέχοντας στη δράση του Διεθνούς Συμβουλίου Αρχείων (ICA) «Archives Harmony and Friendship» με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου, υλικού σχετικού με την τόνωση της τοπικής ιστορίας και της αρχειακής κουλτούρας σε μικρές νησιωτικές κοινότητες του Αιγαίου που επιχειρεί το Ιστορικό Αρχείο, με τη σύμπραξη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Ομάδα Αιγαίου».
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 210 3418011 (9:00-17:00).