Το πρόβλημα του Κυριάκου που ονομάζεται Άδωνις Γεωργιάδης

Γράφει ο Συγκλητικός

Όλα εδώ πληρώνονται. Στην τηλεοπτική εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης υποχρεώθηκε να απολογηθεί για πρώτη φορά για την επιλογή του να χρίσει αντιπρόεδρό του τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Η απολογία του προέδρου της ΝΔ προήλθε από ερώτημα πολίτη για μια διατύπωση του αντιπροέδρου που χαρακτήριζε “διαχρονικά αχάριστο” τον ελληνικό λαό, υπονοώντας προφανώς ότι δεν εκτίμησε πόσα όφειλε στην κυβέρνηση Σαμαρά, της οποίας υπήρξε επίλεκτος στέλεχος πρώτου αναλάβει να εκπροσωπεί τον ίδιον τον Σαμαρά στη Βουλή ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος..

Η απάντηση του Μητσοτάκη υπήρξε αξιοπρεπής μεν αλλά, αμήχανη και ολίγον παλαιοκομματική. Πρώτα προέβαλε ότι δεν γνώριζε τη δήλωση, μετά είπε ότι δεν τον βρίσκει σύμφωνο και τελικά το ισορρόπησε αποδίδοντας εύσημα στον Άδωνι για την υπουργική θητεία του και την κομματική απόδοση του. Μάλλον χειρότερο το έκανε.

Είτε το έχει υπόψη του ο πρόεδρος της ΝΔ, είτε όχι, αυτό που έζησε στη συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή είναι ένα μικρό δείγμα όσων θα μπορούσε να υποστεί λόγω του αντιπροέδρου του. Το πρόβλημα Άδωνις Γεωργιάδης τώρα αρχίζει να αναδύεται.

Αν δεν συμφωνεί με αυτή τη δήλωση τι θα μπορούσε να πει αν του εξέθεταν μια σειρά αντιστοίχου περιεχομένου δηλώσεις που κάνει κατά καιρούς ο εκλεκτός του; Αν του ζητούσαν να κρίνει τις κραυγές του στα τηλεπαράθυρα και την ποιότητα των αντιπαραθέσεων του με τους πολιτικούς αντίπαλου της ΝΔ;

Αν έπρεπε να παρακολουθήσει την παρουσία του στις τηλεοπτικές εκπομπές του αδελφού του σε περιθωριακά κανάλια; Για να μην φτάσουμε την ακραία περίπτωση να υποχρεωθεί να σχολιάσει το παρελθόν του.

Με απλά λόγια ο Άδωνις αρχίζει να γίνεται βαρίδι για τον Μητσοτάκη σε μια στιγμή που ο ίδιος προσπαθεί να πείσει ότι θέλει να πολιτευτεί με σύγχρονο τρόπο. Και δεν ξέρουμε βέβαια ποια χαρακτηριστικά θα πάρει αυτό το πρόβλημα όταν στο επιτελείο του Κυριάκου συνειδητοποιήσουν ότι ο Γεωργιάδης μετεξελίσσεται σε δελφίνο και εσωκομματικό τους αντίπαλο.