Τσίπρας ξανά επί σκηνής

Aπό όσους αναμείχθηκαν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μόνο ένας θα συγκεντρώσει τα φώτα τις εκεντρώσει τα φώτα τις επόμενες μέρες: ο Αλέξης Τσίπρας, που θα μιλήσει σε ένα άλλο συνέδριο: αυτό που οργανώνει η «Καθημερινή» και άλλοι φορείς με θέμα: «Μεταπολίτευση: 50 Χρόνια Μετά» – στην Εθνική Πινακοθήκη.

Για την ακρίβεια ο πρώην Πρωθυπουργός το πρωί του Σαββάτου θα έχει συνομιλία με την Ξένια Κουναλάκη, για τα χαρακτηριστικά του μισού αιώνα που άρχισε με τη γέννηση της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας και του… ιδίου!

Σ’ αυτό το ενδιαφέρον συνέδριο -για το οποίο ο έπαινος ανήκει στον Αλέξη Παπαχελά κυρίως- θα μιλήσουν σημαντικές προσωπικότητες, αλλά και κάποιοι άσχετοι, άσχετες ή μαϊντανοί και νεκραναστημένοι.

Αλλά αυτό αφορά στην εφημερίδα και τους άλλους τρεις διοργανωτές, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, το Hellenic Observatory European Institute του LSE και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και δεν περιορίζει την αξία του συνεδρίου στην ανασκόπηση των τελευταίων πέντε δεκαετιών.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει επίσης ο Φάμελλος, από τη Νέα Αριστερά οι Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου, αλλά κανείς από την κομματική ηγεσία ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ούτε καν του ΚΚΕ.

Μεγάλος απών θα είναι ασφαλώς ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, που αρνήθηκε την πρόσκληση και δεν θα τον δούμε στο ίδιο «κάδρο» με τους λοιπούς εν ζωή πρωθυπουργούς της μεταπολιτευτικής περιόδου.

Και βέβαια να έχουμε τον νου μας για όσα θα πει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Πέμπτη, για την αποκατάσταση του… πατέρα του, που «αδίκησε» ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974, καθιστώντας τον αποσυνάγωγο της Μεταπολίτευσης…

Γ.Λ.

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR