Υμηττός, Ψηλά, 2017 : Εξωγήινοι οδηγούν στο σκοτάδι “μεταρρυθμιστή” πολιτικό…

Του Νίκου Γαλάτη

Από μια πλευρά θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Ελλάδα περνάει σε ένα χώρο ευρωπαϊκό, όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλέον κατοχυρωμένα. Μπορεί να είναι η τελευταία μάχη της Εκκλησίας να θέσει την κηδεμονία της την ελευθερία του ατόμου –με βάση τις δικές της απόψεις και παραδόσεις. Αλλά κάτι δεν πάει καλά στην εικόνα…

Λογικά η κυβέρνηση θα έπρεπε να επικαλείται την Γαλλική Επανάσταση, αλλά ο υπουργός Δικαιοσύνης βρήκε την ώρα να πει πώς πιστεύει στην Οκτωβριανή Επανάσταση- για να δεχθεί επίθεση από την πρώην γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα:

-Δεν ντρέπεστε; Αυτή η επανάσταση δεν σας ανήκει!

Ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε ότι «ήταν ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης που πριν λίγες εβδομάδες μετά από συνάντηση με την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, στις 12 Ιουλίου, είχε δεσμευτεί ότι θα στηρίξει και θα ψηφίσει επί της αρχής, τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης» για να διερωτηθεί: «Τι έγινε ξαφνικά και άλλαξε γνώμη; Δε σας άφησε ο κος Γεωργιάδης;

Η συζήτηση στη Βουλή άναψε φωτιές κι έκανε κομμάτια σχεδόν όλα τα κόμματα – υπό την πίεση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας που κάλεσε τα κόμματα να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου. Το πρώτο θύμα της συζήτησης ήταν ο νέος φορέας που έγινε πριν δημιουργηθεί κομμάτια με το Ποτάμι και την ΔΗΜΑΡ να ψηφίζουν Ναι  και η –υπόλοιπη- Δημοκρατική Συμπαράταξη να δηλώνει “παρών” στο επίμαχο θέμα.

Η Νέα Δημοκρατία αφού ταλαντεύτηκε λίγο αποφάσισε να στρίψει …δια της δικής της πρότασης για άλλο νομοσχέδιο- με νωπή την απόφασή της να μη ψηφίζει και νομοσχέδια που συμφωνεί- για να χαθεί η δεδηλωμένη.

“Δεν σας αφήνει ο Γεωργιάδης, έ;” θα σχολιάσει ο πρωθυπουργός που θάλεγε κανείς πως αν δεν χρησιμοποιεί το νομοσχέδιο για να φέρει σε δύσκολη θέση την την Νέα Δημοκρατία τουλάχιστον το διασκεδάζει. Δεν υπήρχε πιο θαυμάσια ευκαιρία για μια αντιπαράθεση με τον σκοταδισμό, στον οποίο εντάχθηκε χάνοντας εντυπώσεις, ο “μεταρρυθμιστής” πρόεδρος της ΝΔ που χάθηκε μέρα μεσημέρι στο βαθύ σκοτάδι.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να τονώσει τον ριζοσπαστικό χαρακτήρα της κυβέρνησης και να διαχωρίσει τα κόμματα σε συντηρητικά- Χρυσή Αυγή –ΚΚΕ- ΠΑΣΟΚ- Νέα Δημοκρατία και προοδευτικά. Μόνο που για όσους διαβάζουν πίσω από τις γραμμές ο Αλέξης Τσίπρας καθώς κονιορτοπούσε την γραμμή Μητσοτάκη, απέφυγε να ανοίξει μέτωπο και με την Δημοκρατική Συμπαράταξη- που ψήφισε “παρών”, πλην Θεοχαρόπουλου -που ψήφισε το νομοσχέδιο.

Ο Κυριάκος συμβουλεύτηκε ένα ειδικό -ψυχίατρο- και κείνος του είπε μια -αληθινή- ιστορία για έναν νεαρό -18 χρονών μάλιστα- που του είπε πως ήρθαν οι εξωγήινοι και του είπαν να αλλάξει φύλο. Το κοινοβούλιο σείστηκε από γέλια. Το Διαδίκτυο συνεχίζει ακόμα.

Αρχικά η στάση των ΑΝΕΛ- λες κι άλλαξαν πολιτικό φύλο- να ψηφίσουν κι ας διαφωνούν –προκειμένου να μη χαθεί η πλειοψηφία έφερε αντίστροφα αποτελέσματα. Με τον Πάνο Καμμένο στη ….Βραζιλία και τους ΑΝΕΛ να καταψηφίζουν –συν 4-5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- η κυβέρνηση κινδύνευσε να χάσει τη μάχη –με την ίδια την Εκκλησία να αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα: πολλοί βλέπουν πως ο στόχος των ακραίων φωνών δεν είναι η κυβέρνηση, αλλά ο διαλλακτικός και ήπιος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Θα υποστηρίξετε το νομοσχέδιο ή θα στρίψετε δια της ισχυρής ακροδεξιάς πτέρυγας» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.  Αν θα στρίψετε κάτω από το βάρος ορισμένων εκ των ιεραρχών ή της ακροδεξιάς σας πτέρυγας, θα μας εξηγήσετε που εξαντλείτε το φιλελεύθερο χαρακτήρα της ιδεολογίας σας;» «Εμ, δε του χρειάζεται το χαρτοφυλάκιο της Άμυνας του αντιπροέδρου, γιατί έχει το χαρτοφυλάκιο του καθορισμού της γραμμής και της πολιτικής σας» είπε. «Δεν μπορείτε να είστε φιλελεύθεροι όταν έρχεται η συζήτηση στα θέματα της αγοράς εργασίας και όταν πρέπει να συγκρουστείτε με κατεστημένες αντιλήψεις αλλά και φοβικά συντηρητικά αντανακλαστικά, να υποχωρείτε».

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να λαϊκίσει και να διχάσει την κοινωνία για να πείσει δήθεν ότι έχει προοδευτικό πρόσημο»  θα πει αντιπρόεδρος της ΝΔ Κώστας Χατζηδάκης. Την ίδια ώρα -εκτός γραμμής Μητσοτάκη- οι Καραμανλικοί της ΝΔ καρφώνουν τον Άδωνι και διαφοροποιούνται. Πλην του βουλευτή Σερρρών Κώστα Καραμανλή, ο Ευάγγελος Αντώναρος δεν θα μπορούσε να είναι πιο σαφής:

«Επειδή είμαι – κυρίως κοινωνικά – φιλελεύθερος από κούνια κι από πεποίθηση, για μένα τα πράγματα είναι απλά: Το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να καθορίζει τις λεπτομέρειες της ζωής του είναι απόλυτο και αδιαπραγμάτευτο. Μόνος περιορισμός που μπορεί να γίνει αποδεκτός: Η άσκηση αυτού του δικαιώματος να μη θίγει δικαιώματα άλλων ατόμων. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις».

Φυσικά ο Βασίλης Λεβέντης μάλλον πρέπει να ξεχάσει τα “νεανικά ακροατήρια” με όσα είπε: «Με 35% πήρατε την εξουσία. Τι νομίζετε ότι είστε; Δικτάτορες και αγνοείτε την εκκλησία και τους πάντες. Το να αλλάζει ο άνθρωπος τη φύση του είναι ανώμαλα πράγματα». Θα μπορούσε αυτό είναι το σόου.  Ώσπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφηγήθηκε μια ιστορία που του εξιστόρησε ένας ψυχίατρος, για ένα παιδί που ανέβηκε στον Υμηττό και ένας εξωγήινος του είπε να αλλάξει φύλο. Τα γέλια και χειροκροτήματα στη Βουλή αλλά και τρολάρισμα στο διαδίκτυο δεν έχουν σταματήσει ακόμα!

Εύκολα ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεξιά στο ριγκ και άρχισε να τον χτυπάει αλύπητα κάνοντας μαθήματα ανθρωπιάς κι ελευθερίας χωρίς να παραλείψει να επιστρατεύσει όσα είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για το ότι η ανισότητα προέρχεται από τη φύση ή αυτό που έγραψε ο παλιός «γκουρού» του νεοφιλελευθερισμού Ανδρέας Αδριανόπουλος για τα λιοντάρια- που δεν είναι …ίσα με τις ζέβρες.

«Εμείς θα είμαστε πάντα με τις ζέβρες!»

Τελικά “Ναι» στην αλλαγή φύλου από τα 15 έτη είπαν 148 βουλευτές, σε σύνολο 285 που ψήφισαν. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ψήφισε «όχι» στο άρθρο 3 για την αλλαγή φύλου στα 15, «παρών» στα υπόλοιπα, με επιστολική ψήφο. Ο Δημήτρης Καμμένος ψήφισε «ναι» στην τροπολογία, «όχι» στα άρθρα 1-7. Ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης ψήφισε  «όχι» σε όλα, «ναι» στην τροπολογία. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου ψήφισε «ναι» σε όλα, «παρών» στο άρθρο 3. Η Φώφη Γεννηματά ήταν απούσα από την ψηφοφορία.

Ήταν μια χαμένη προσπάθεια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδείξει πως η  Νέα Δημοκρατία είναι σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα που χάθηκε καθώς ο πρόεδρός της πάτησε την πεπονόφλουδα και τάχτηκε με την Ακροδεξιά, δεν έπεισε ούτε το κόμμα και προεξόφλησε ένα μάλλον ανιαρό προεκλογικό αγώνα.