Υπουργός και Κυβέρνηση ζαρζαβατικών

Του Χρόνη Πολυχρονίου      

Με αφορμή τον πρόσφατο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος ήταν τόσο σημαντικός που δεν τον κατάλαβε, εκτός της ‘’ΕΣΤΙΑΣ’’, κανείς άλλος. Θα περίμενε κανείς πως σε παρόμοιες τραγικές συνθήκες καταστροφών, μεγάλης Εθνικής, Οικονομικής, καθώς και κρίσης Πανδημίας, ολόκληρη η Δεξιά παράταξη θα σήμανε συναγερμό και θα κατέβαινε ενωμένη και ενιαία στο ‘’καθήκον’’, προκειμένου να σώσει το Έθνος και την …Πατρίδα.

Θα περιμέναμε την Υπουργοποίηση καθώς και μια πειστική τουλάχιστον απάντηση στο εύλογο ερώτημα του κόσμου, γιατί δεν είναι Υπουργοί ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος; Σε θέσεις κλειδιά, στις οποίες οι ίδιοι ισχυρίζονται πως έχουν …διαπρέψει, για λογαριασμό της Πατρίδας; Πισινή κρατάνε; Δεν ανήκουν αυτοί στην Νέα Δημοκρατία; Ναι υπό τον Κούλη. Γιατί δηλαδή;

Το επιχείρημα ότι, πρώην Πρωθυπουργοί δεν γίνονται Υπουργοί είναι γελοίο. Δεν απαντάτε πουθενά στον Δυτικό Κόσμο. Και δεν είναι και πολύ …πατριωτικό. Ειδικά σε παρόμοιες κρίσιμες περιόδους. Εδώ μας …πήρανε την Μακεδονία. Τώρα ετοιμάζουν κοστούμι για το Καστελόριζο. Μπα δεν μπορεί! Κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει. Κάτι πολύ πιο σοβαρό. Για να τον αφήσουνε εντελώς …μόνο του. Ύποπτη η στάση τους.  

Αντί αυτών λοιπόν των προφανών Υπουργοποιήσεων, που είναι λογική απαίτηση του κόσμου της Δεξιάς, γινόμαστε μάρτυρες ενός άτολμου Ανασχηματισμού μιας ήδη αποτυχημένης Κυβέρνησης του ‘’τίποτα’’, που προΐσταστε ενός επιτελικού κράτους …μπάχαλο. Από την ναυαρχίδα της παράταξης ‘’ΕΣΤΙΑ’’, ο Μανώλης Κοττάκης εκτοξεύει πως ‘’όλοι οι νεοεισερχόμενοι νέοι αξιωματούχοι της Κυβέρνησης ανήκουν στο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και τελείως …άχρηστοι’’. Γεγονός που σημαίνει πως δεν υπάρχουν αντίστοιχα καλλίτεροι στην Δεξιά …πολυκατοικία και ας διαμαρτύρονται ορισμένοι έντονα για αυτό.

Το διαχρονικό λοιπόν πολιτικό ερώτημα ‘’ποιος κυβερνάει τελικά αυτόν τον τόπο;’’ γίνεται επίκαιρο ξανά και αποκτά περιεχόμενο, αλλά αυτή τη φορά στα χέρια της Δεξιάς. Για τον απλούστατο λόγο, όπως αναρωτιούνται και οι Δεξιοί Ν. Κακλαμάνης και Β. Αντώναρος. Μας κυβερνάει η άκρο-Δεξιά των Σαμαρά, Γεωργιάδη, Βορίδη. Μαζί συνεργάζεται ή αλληθωρίζει κατά εκεί, μια παρτίδα από αποτυχημένους θεσιθήρες του ΠΑΣΟΚ. Πρωθυπουργεύει ο μεγάλος ηγέτης Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο λάγνος γητευτής των ΜΜΕ και των δημοσκοπήσεων.  

Για τον δεύτερο εξ αυτών μάλιστα, τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο Μανώλης Κοττάκης και πάλι από την ‘’ΕΣΤΙΑ’’ του κόβει θεαματικό…κοστούμι. ‘’Άφησα τελευταίο θέμα προς σχολιασμό’’, γράφει ο Μανώλης Κοττάκης, ‘’τον εξευτελισμό που επιφύλαξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Άδωνι. Τον αποδοκιμάζει, του αφαιρεί την αρμοδιότητα των επενδύσεων και των ΣΔΙΤ και του αφαιρεί την δυνατότητα να είναι συνομιλητής του επιχειρηματικού κόσμου. Του έμεινε βέβαια η αρμοδιότητα για τις τιμές των …ζαρζαβατικών’’.

Έχουμε μία κάποια εξήγηση. Η Εισαγγελέας Διαφθοράς κυρία Τουλουπάκη φεύγει. Την διώξανε. Μετά από πολλές προσπάθειες, την ξωπετάξανε. Ήτανε, λέει, διεφθαρμένη. Τόλμησε βλέπεις να ερευνήσει, ως εκ καθήκοντος, την διαφθορά πολιτικών προσώπων, Υπουργών της σημερινής Κυβέρνησης, σε σχέση με το σκάνδαλο Novartis.

Η έρευνα όμως για τον τότε Υπουργό κύριο Γεωργιάδη εκκρεμεί. Συνακόλουθα, ο κύριος Γεωργιάδης έχει προβλέψει κατά καιρούς, χρονικά και κατά γράμμα όλες τις φάσεις απομάκρυνσης της κυρίας Τουλουπάκη από την υπόθεσή του. Και έχει, ως εκ θαύματος, δικαιωθεί. Αυτό θα πει Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Να προβλέπει, επηρεάζοντας αποφασιστικά, ο υπό διερεύνηση Υπουργός την εξέλιξη μίας Δικαστικής υπόθεσης που τον αφορά προσωπικά. Στο ‘’Στοίχημα’’ παίζεται ένα προς δέκα (1/100) πως η υπόθεση Γεωργιάδη-Novartis θα πάει …Αρχείο.

Ο κύριος Μητσοτάκης λοιπόν θα ορίσει όπου νάνε τον νέο Εισαγγελέα Διαφθοράς. Ο οποίος είναι πιθανόν, επειδή είναι τόσο καραμπινάτη η υπόθεση, να μην μπορεί με μία ακόμη Δικαστική εκτροπή να αντιστρέψει τα πράγματα σε ότι αφορά τον ρόλο του Άδωνι Γεωργιάδη στο αποδεδειγμένο διεθνές αυτό σκάνδαλο. Πρέπει λοιπόν από τώρα ο Υπουργός των ζαρζαβατικών να τελεί υπό προθεσμία αμφισβήτησης, προκειμένου να μην θολώνει το αγγελικό προφίλ της αγίας εικόνας του Πρωθυπουργού, σε μια πιθανόν …απρόβλεπτη στραβή εξέλιξη.