Φούστες, σκ@τ@ και επιτελικό ποδόσφαιρο

Του Ιωάννη Δαμίγου

 

Άρχοντες! Ιδιοκτήτες! Ιπτάμενες φούστες “δώρο” εντός των γραφείων της ΕΠΟ! Επιτελικό πεζοδρόμιο αμέσως μετά! Σε μια μάχη εμπορίου.Όλοι τους μαζί “είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε”! Αστείες φιγούρες μέσα, αστείες φιγούρες και έξω. Σε παρέλαση ισχύος και ασυδοσίας, γιατί μπορούν, δημόσια και υπερηφάνως, με ειρωνικό ύφος και υπέρμετρη θρασύτητα.

“Όλα τα σκ@τ@ μαζεμένα” ψέλλισε ο επιχειρηματίας, ο ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας, αναχωρώντας από την εμπορική συνάντηση για το “ποδόσφαιρο”, ανάμεσα από δημοσιογράφους. Που τους μισούς πληρώνει ο ίδιος σαν εργοδότης των ΜΜΕ και τους άλλους μισούς τους πληρώνει η “λίστα” Πέτσα. Το “καλησπέρα αφεντικό” και “καλησπέρα μεγάλε”, δεν το συνέλαβαν οι κάμερες. Δημόσια προσβολή εργοδότη σε δικούς του εργαζόμενους.

Δεν υπάρχει πιο αληθινή, πιο αντιπροσωπευτική εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας, τόσο ωμά διατυπωμένη, από την επιχειρηματική “ελίτ” της χώρας μας. Και  όλα αυτά να καταγράφονται από κάμερες. Εύκολα υποθέτει κανείς το τι συμβαίνει όταν δεν υπάρχουν οι κάμερες. Όχι μόνο για αποφάσεις που κρίνουν και οδηγούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά για όλες τις άλλες σοβαρές, τις πολιτικές που αφορούν την ίδια μας την ζωής και που λαμβάνονται σε ανάλογο επίπεδο.

Δεν διαφέρουν διόλου. Όταν πχ, στην εκδήλωση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας ο πρωθυπουργός διπλαρώνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, που “παρακολουθούσε” και του προτείνει να “φάνε” τον Μενουδάκο, η εικόνα είναι ίδια.. Ο δε κ. Ανδρουλάκης να δέχεται ακόμα να συνυπάρχει με τον “ανέγγιχτο”, που δεν μπορεί να τον  “φάει” κανείς κ. Λοβέρδο, ομοίως!

Φούστες, σκ@τ@ και επιτελικό κράτος παντού και πάντα. Ποιον να πιάσεις και ποιον ν’ αφήσεις και οι επιλογές αρκετά δύσκολες.  Οφείλω να αφήσω έξω από αυτό το επίπεδο, τον κ. Τσίπρα, καθώς η ευθύνη του υπάρχει σε άλλα θέματα. Δύσκολο έως αδύνατο να ξεφύγουμε από αυτό το τέλμα. Χειροτερεύουν τα πράγματα σε όλα δυστυχώς τα κοινωνικά επίπεδα, χωρίς να υπάρχει η ελπίδα για αναστροφή σε αυτήν την παθητική συνήθεια. Δεν υπάρχει χειρότερη συνήθεια από την … συνήθεια.

Εκλογές λοιπόν την 21/5 ανήγγειλε αφού έφτασε και ξεπέρασε τα άκρα ο πρωθυπουργός, εκτός απροόπτου. Εκλογές σε ένα τεταμένο περιβάλλον, με φούστες, σκ@τ@, αναθέσεις, μπαταχτσήδες, λογισμικά, θύματα, αδιευκρίνιστα ποσά, καλάθια, pass και ολίγη συνταγή έγχρωμης  αποστασίας. “Εν τούτω νίκα”.