«Φταίει η Δούρου»!

Του Τάκη Ψαρίδη

Χθες λοιπόν επί 10 σχεδόν ώρες ο ανακριτής «ξετίναζε» την Δούρου, αλλά δεν κατάφερε να της καταλογίσει καμία απολύτως ευθύνη, απλούστατα γιατί δεν υπήρχε ευθύνη και την άφησε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους.

Χύθηκε πάνω της ένας ολόκληρος οχετός ψεμάτων και κακοήθειας. Λοιδορήθηκε και απαξιώθηκε όσο καμία άλλη γυναίκα. Στοχοποιήθηκε και κατηγορήθηκε μαζί της και μια ολόκληρη παράταξη ότι «έπνιξαν» και «έκαψαν» ανθρώπους.

Βεβαίως ακολούθησαν και άλλες τραγωδίες, Εύβοια, Λάρισα, Ιόνιο, για τις οποίες πέρα από την «κλιματική αλλαγή», έχουν τεράστιες ευθύνες και αυτοί που δεν φρόντισαν εγκαίρως για τα κατάλληλα έργα, ενώ μπορούσαν και είχαν τον διαθέσιμο χρόνο.

Όμως η σιωπή των ελεγχόμενων μίντια δείχνει τον ένοχο. Αυτή την φορά την δαιμονική «κλιματική αλλαγή» και όχι μόνο. Τον καθιερωμένο ένοχο στις διαμορφωμένες συνειδήσεις της κοινής γνώμης δια πάσαν νόσον και καταστροφή. Την Δούρου! Διότι πλέον για όποιο κακό και να μας συμβεί, είτε ατομικά είτε κοινωνικά, «φταίει η Δούρου».

Άλλωστε ό,τι και να πουν οι δικαστικοί λειτουργοί, αυτό που έχει ήδη καταγραφεί στις συνειδήσεις, δεν αναιρείται με δικαστικές αποφάσεις, αν και πάλι αυτές τις αποφάσεις τις «πνίξουν» τα μίντια στην σιωπή.  

Πλέον δεν έχει σημασία σε ποια παράταξη και σε ποιο κόμμα ανήκει η Δούρου. Σημασία έχει αυτό που έγινε και αυτό που θα μείνει στην ιστορία. Πέρα από τα γεγονότα, θα μείνει και μια φράση γεμάτη σαρκασμό που ξεπερνά τον τόπο και τον χρόνο και τις οποιεσδήποτε συνθήκες. Για όλα «φταίει η Δούρου»!

Μια φράση που θα σημαίνει την αδίστακτη εργαλειοποίηση μιας τραγωδίας και του ανθρώπινου πόνου, την αδίστακτη τυμβωρυχία, την ακαταμάχητη δύναμη των μίντια να αντιστρέφουν πλήρως την πραγματικότητα, καθώς και τον τρόπο που χωρίς ήθος, πολιτικό λόγο και επιχειρήματα, αλλά μόνο με την απαξία του πολιτικού αντιπάλου, μπορεί να κυβερνά καθαρά επικοινωνιακά οποιαδήποτε εξουσία, όταν ελέγχει το σύνολο σχεδόν των μίντια της χώρας.

Θα πει κανείς, ναι αλλά ο κυρίαρχος λαός ψηφίζει. Η απάντηση είναι η ίδια. Ναι ψηφίζει, αλλά για το τι ψηφίζει και πάλι η «Δούρου φταίει».-