Φώφη: Πήγε να κόψει την Άννα και ρεζιλεύτηκε

Την ώρα που η Φώφη Γεννηματά καλούσε την Άννα Διαμαντοπούλου να παραστεί στο «συνέδριό» της για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, την ίδια στιγμή προσπάθησε, από πίσω, να την αποκόψει από την Ευρώπη.

Μέγα σφάλμα. Καθόσον η Άννα, πέραν του ότι ως πρώην επίτροπος ξέρει τα κατατόπια, πρόσωπα και πράγματα, διατηρεί πλήθος επαφών, ενώ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απλώς πάει σε κάποιες συνεδριάσεις των Ευρωσοσιαλιστών, διαβάζει ένα κείμενο και μετά… σιωπή. Στην Ευρώπη τη Διαμαντοπούλου ξέρουν και μέσω του «Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και τη Ευρώπη» που συντηρεί και οργανώνει πλήθος εκδηλώσεων με πολλούς επώνυμους της Ευρώπης.

Την έχουν που την έχουν στο μάτι οι Ευρωσοσιαλιστές την προεδρίνα του ΠΑΣΟΚ. Τόσο που έτσι και αλλάξει τον τίτλο του κόμματος της, αν διαλύσει το ΠΑΣΟΚ δηλαδή, δεν είναι βέβαιο ότι θα την ξαναγράψουν.

Άρα αυτός ο αγώνας είναι άνισος, υπέρ της Διαμαντοπούλου. Παρόλα αυτά η Φώφη πήγε να της βάλει τρικλοποδιά. Στην ετήσια Γενική Συνέλευσή των FEPS, του φορέα στον οποίο μετέχουν τα «θινκ τανκς» των ευρωπαϊκών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, το Δίκτυο κατέθεσε αίτηση εγγραφής του ως τακτικό μέλος.

Κάπου όμως οι άνθρωποι που ενημερώνουν τη Φώφη… το έχασαν. Επειδή ο ισχυρός στην Ιταλία Ρέντσι έκοψε τον Μπάσιμο Ντ’ Αλέμα από πρόεδρο του PFES, το ημέτερο ΠΑΣΟΚ της Φώφης, ζήτησε από τον πρόεδρο του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Σέργκιεβ Στάνισερ να μην γίνει δεκτό το Δίκτυο της Διαμαντοπούλου. Το επίπεδο δείχνει ότι την παρέμβαση έκανε η ίδια η Φώφη. Με το επιχείρημα ότι όταν μιλάμε για σοσιαλδημοκρατικό «θινκ τανκ» στην Ελλάδα , εννοούμε ΙΣΤΑΜΕ και τίποτε άλλο.

Το εν λόγω  ΙΣΤΑΜΕ όμως είναι αδρανές και χρεωμένο από τότε που το άφησε ο Ηλίας Μόσιαλος, ο πιο σημαντικός επικεφαλής που είχε ποτέ. Και χειρίσθηκε πολύ ελληνικά το θέμα δια του Αντώνη Βγότζα που εμφανίσθηκε ως ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΣΤΑΜΕ, όπως έγραψε και η Κατερίνα Παπακώστα στα ΝΕΑ.

Τα πήραν και οι υπόλοιποι και τον έβγαλαν στη φόρα, λέγοντας ότι δεν είναι αυτό που εκπροσωπεί, καθώς έχει κάτι χρόνια να πληρώσει συνδρομή, εξ ου άλλωστε και δεν έχει δικαίωμα ψήφου. Χώρια που δεν ξέρει ούτε το καταστατικό του FEPS, το οποίο κάθε άλλο παρά αποκλείει φορείς σαν το Δίκτυο.

Ψυχρολουσία. Το Δίκτυο έγινε μέλος με το σπαθί του. Διαμαντοπούλου – Γεννηματά, 1-0. Μετά από αυτό θα ήταν μάλλον υποκρισία για τη Φώφη να περιμένει την πρώην επίτροπο στο συνέδριο. Όσο για το τόλμημα της αναμέτρησης επί ευρωπαϊκού εδάφους, ήταν μεγάλη αποκοτιά. Δεν ήξερε, δεν ρώταγε;

Την έχουν που την έχουν στο μάτι οι Ευρωσοσιαλιστές την προεδρίνα του ΠΑΣΟΚ. Τόσο που έτσι και αλλάξει τον τίτλο του κόμματος της, αν διαλύσει το ΠΑΣΟΚ δηλαδή, δεν είναι βέβαιο ότι θα την ξαναγράψουν.

Έτσι κι αλλιώς αυτοί από την Ελλάδα τον Τσίπρα θέλουν, αλλά ας όψεται το νταλαβέρι του με τον Καμμένο. Αν τον είχαν η Φώφη ούτε απέξω από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν θα περνούσε. Και αντί να έχει επαφές με την Άννα για να πει καμία καλή κουβέντα με τόσο κόσμο που ξέρει πήγε να της βάλει τρικλοποδιά. Καλά ξεμπερδέματα.