Χρήστος Μαυρίκης: Εφιάλτης

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ο Κοντολέων, έβαλε και τον νεώτερο Μητσοτάκη στο πάνθεο των ωτακουστών. Είναι υπεύθυνος για μια τουλάχιστον υπόθεση υποκλοπής: του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. Νόμιμη, αφού είναι δουλειά της ΕΥΠ. Ωστόσο η επανεμφάνιση Μαυρίκη, την κάνει να δείχνει σαν «Κλασσικά εικονογραφημένα». Ή σαν εφιάλτης….

Υπάρχουν κάτι περίεργοι τύποι που κολλάνε στην εξουσία και εξελίσσονται όπως τα δέντρα στα τροπικά δάση: τρέφονται από τη σήψη της.

Ο Χρήστος Μαυρίκης υπήρξε κατασκεύασμα της οικογένειας Μητσοτάκη, προτού καν έλθει για πρώτη φορά στα πράγματα.

Ανακάλυψη του ενδόξου στρατηγού Γρυλλάκη , που εκτίμησε τις ικανότητες του στις τηλεφωνικές υποκλοπές -με την επιδέξια διακλάδωση καλωδίων στα δημόσια “κουτιά” του παλαιού ΟΤΕ.

Κάποιοι από τους παλαιότερους μπορεί να τον πέτυχαν στη γειτονιά τους, ως τεχνικό που βελτίωνε την απόδοση του τηλεφώνου τους.

Βελτίωνε απλώς την πρακτική άσκησης πολιτικής από την οικογένεια: “άκουγε” τους αντιπάλους της. Αυτοπροσώπως και ταυτοχρόνως, όπως εξιστόρησε ο ίδιος.

Δεν ήταν πρόσωπο που θα έπαιρνε κανείς τοις μετρητοίς, αν δεν επιβεβαίωσε την μαστορική δουλειά που έκανε, ο ίδιος ο στρατηγός- προς τα τέλη του βίου του.

Περί των παρακολουθήσεων Μαυρίκη και της προσωπικής εμπλοκής του πατρός Μητσοτάκη και της Ντόρας- που έκανε την πρακτική της δίπλα του για να τον διαδεχθεί- δεν μάθαμε περισσότερα, γιατί ο Ανδρέας Παπανδρέου έπαυσε τις διώξεις.

Πράξη ανωτερότητας απέναντι σε έναν αντίπαλο που τον έστειλε στο Ειδικό Δικαστήριο, επιστρατεύοντας κατακάθια του υποκόσμου.

Ο πρώτος που “λυπήθηκε” με την παύση, ήταν ο μακαρίτης Μιλτιάδης Έβερτ – επειδή “δεν θα λάμψει η αλήθεια”, όπως είπε σαρδώνεια.

Ήταν ίσως ο καλύτερα ενημερωμένος για τη δουλειά του Μαυρίκη, του οποίου υπήρξε ο δεύτερος κατά σειρά “πελάτης”, μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Κανείς δεν έμαθε υπέρ ποιου θα κατέθεσε στη δίκη. Πιθανότατα όχι υπέρ του Μητσοτάκη.

Παίζοντας τα παιχνίδια της η Ιστορία, έφερε πάλι τον Μαυρίκη στο προσκήνιο.

Είναι ο μόνος που δικάσθηκε. Σήμερα δεν οργανώνει υποκλοπές και παρακολουθήσεις. Η εξέλιξη της τεχνολογίας τον άφησε πίσω, και δεν θα τα κατάφερνε.

Η δημοσιότητα τον ανακάλεσε ως – κλασσικό πλέον- τρίτο σκέλος του τρίγωνου σε κάθε αφήγηση που περιέχει τους όρου “υποκλοπές” και “Μητσοτακέικο”.

Πώς λειτουργεί σήμερα το τρίγωνο; Δεν υπάρχουν πληροφορίες και στοιχεία που να δείχνουν ότι ο Κυριάκος δουλεύει με την πατέντα του πατρός και της αδελφής του, σ αυτόν τον τομέα.

Η καταγγελία του Ανδρουλάκη να τον εμπλέξει στην απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του, δεν τον αγγίζει.

Αντίθετα του έδωσε τη ευκαιρία να εμφανιστεί ως επισπεύδων της “διαλεύκανσης”, στέλνοντας στη Βουλή τον άνθρωπο για τον οποίο έκανε αγώνα να επιβάλει ως επικεφαλής της ΕΥΠ.

Μοιραία απόφαση. Ο Κοντολέων, έβαλε και τον νεώτερο Μητσοτάκη στο πάνθεο των ωτακουστών.

Είναι υπεύθυνος για μια τουλάχιστον υπόθεση υποκλοπής: του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. Νόμιμη, αφού είναι δουλειά της ΕΥΠ.

Ωστόσο η επανεμφάνιση Μαυρίκη, την κάνει να δείχνει σαν “Κλασσικά εικονογραφημένα”. Ή σαν εφιάλτης….

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR