Χρήστος Σπίρτζης: Πλάκα

Του Γ. Λακόπουλου

Δεν είναι πολύ τυχερός ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης σε ό,τι αφορά τους σκιώδεις υπουργούς του Τσίπρα που του τυχαίνουν.

Από τον Γιάννη Ραγκούση, από τον οποίο καλοπέρασε, έπεσε στον -παλιό  γνωστό του από το ΠΑΣΟΚ – Χρήστο Σπίρτζη. 

Παρότι δεν έχει συνάφεια με τον χώρο αποδεικνύει ότι για να κάνει αντιπολίτευση δεν χρειάζεται να είναι ειδικός στο αντικείμενο.  Στην πολιτική ο καθένας βρίσκει τα εργαλεία του. Ο πρώην υπουργός βρήκε ο χιούμορ.

Θα μπορούσε να προσάψει πολλά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που έχασε, μέσα από τα χέρια του τον Χρυσαυγίτη Παππά.  Η  αντιπολίτευση σ’ αυτό το θέμα είναι σα να κλέβεις εκκλησία.

Από τη άλλη πλευρά βεβαίως δεν πρόκειται να ιδρώσει κανένα αυτί. Ο Σπίρτζης το έκανε να κατεβεί. Με εκλεπτυσμένο χιούμορ. Άλλως πως δούλεμα. Ψιλό γαζί.

Πήρε την μπάλα από τον υπουργό που εμφανίσθηκε ως τυπολάτρης των πολιτικών δικαιωμάτων, για να βγει και από πάνω: προσάπτοντας  στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον κατηγορεί γιατί δεν επιτρέπει παράνομες παρακολουθήσεις. Άρα πού να ξέρουν που κυκλοφορούσε ο κατάδικος ναζιστής;

Ο Σπίρτζης κοντρολάρισε την μπάλα και σούταρε: τότε να συλλάβετε και  τους αστυνομικούς που «διακριτικά» βρίσκονταν έξω από τα σπίτια των Χρυσαυγιτών – και το λανσάρατε ως τεκμήριο ετοιμότητας για τις συλλήψεις. Δοκάρι και μέσα.

Κι ενώ ο Χρυσοχοΐδης έστηνε τη μπάλα στο κέντρο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σούταρε πάλι σε άδειο τέρμα: 

-Συγχαρητήρια για την «επιτυχία» της διαφυγής του υπαρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης.  Όσο για τη διαβεβαίωση “στη σημερινή Ελλάδα οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα!”… δεν θα θέλατε να επανέλθουμε.

Το πιάσαμε το υπονοούμενο: αυτή η κυβέρνηση προσφέρεται για κάτι παραπάνω από έλεγχο, κριτική και καταγγελία. Προσφέρεται και για πλάκα.    

Το αρμόδιο υπουργείο χάνει μέσα από τα χέρια του τον πιο επικίνδυνο Χρυσαυγίτη. Αν είχε συμβεί επί ΣΥΡΙΖΑ θα έλεγαν ότι τον άφησε η Γεροβασίλη επίτηδες. Ρωτήστε και τον Κοντονή.

Ο τομεάρχης Δημόσιας Τάξης του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί τον παλιό φίλο του ότι παίζει σε λάθος γήπεδο.  Η ΝΔ έχει από παλιά ταλέντο να χάνει υπόδικους. Τώρα αναβαθμίζεται σε απώλεια καταδικασμένων. Ο  Χρυσοχοΐδης θέλει δεν θέλει φορτώνεται πακέτο τις αμαρτίες της.

Ο Σπίρτζης τον στέλνει στις χειμερινές επιθεωρήσεις- αν  υπάρξουν ανοιχτά θέατρα. Το χιούμορ σπάει κόκαλα στην πολιτική. Αν μη τι άλλο, να σκάσουμε και κανένα χαμόγελο στη μαυρίλα της σημερινής διακυβέρνησης.

Η φλεγματική αντιπολίτευση είναι είδος που σπανίζει στην Ελλάδα -ο  Τσακαλώτος τη συνηθίζει. Θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμη για τους Συριζαίους  αν δουν ποιους έχουν απέναντι.