Ως πότε ο Τσίπρας θα επιτρέπει να συναρτάται η τύχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές από τα καπρίτσια του Πολάκη;

Του Γ. Λακόπουλου

 Υποτίθεται ότι μετά κάποιες πρόσφατες αυστηρές προειδοποιήσεις  του Αλέξη Τσίπρα προς τον Παύλο Πολάκη,  ο βουλευτής θα αντιλαμβάνονταν τη βλάβη που επιφέρει στο κόμμα του ή θα κατέβαινε από το τρένο.

Τα μέλη του Π.Σ. που άκουσαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ αυτό κατάλαβαν.  Όχι όμως και ο Πολάκης που συνέχισε το χαβά του, με μπινελίκια στον Πλεύρη και άλλες επιδείξεις  ανάγωγης συμπεριφοράς- ξένης, όχι μόνο προς την Αριστερά και το δημόσιο βίο.

Όταν οι δημοκρατικοί πολίτες καταδικάζουν τις ακρότητες βουλευτών και υπουργών της ΝΔ  δεν μπορούν την ίδια στιγμή να ανέχονται τον Πολάκη να προβοκάρει διαρκώς – εκών, άκων- την προσπάθεια του να δημιουργήσουν όρους καταψήφισης της σημερινής κυβέρνησης στις εκλογές.

Ποιος σώφρων άνθρωπος θα δώσει την ψήφο του με τον κίνδυνο να γίνει υπουργός ο Πολάκης; Κάποιοι άλλοι βέβαια για διαφορετικούς λόγους. Αλλά στην περίπτωση Πολάκη εξοργίζει  η προκλητική άρνηση του ιδίου να συμμορφωθεί στους κανόνες της πολιτικής αντιπαράθεσης- όπως τους ορίζει το ύφος και το ήθος της δημόσιας παρουσίας του Τσίπρα.

Θεωρεί ίσως ότι κατατροπώνει την κυβέρνηση με την πανάθλια ρητορεία με την οποία καίει και το δίκιο του όπου το έχει. Αλλά απλώς εξυπηρετεί την κυβέρνηση.

Όταν κάποιοι κουφιοκέφαλοι εμφανίζονται ως “φαν κλαμπ” του, γιατί “τα λέει”, απλώς συμβάλλουν στην απομόνωση του κόμματός του από την κοινωνία και στην  εκλογική ήττα του.

Με αυτά τα μυαλά στην κάλπη θα μείνουν ο Πολάκης και οι  ευάριθμοι θαυμαστές του.

Το τελευταίο περιστατικό είναι περισσότερο σοβαρό από το φρασεολογία καταγωγίων που χρησιμοποιεί και τους ψευτοτσαμπουκάδες του πληκτρολογίου.

Του αποδύεται ότι σε κομματική συγκέντρωση, παρόντων και μελών του ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανήγγειλε ότι αν κερδίσει το κόμμα του τις εκλογές θα δημιουργήσει “δεύτερη σχολή δικαστών για να ανανεωθεί το σώμα”   και … εθελούσια έξοδο για όσους είναι πάνω από 58 ετών.

Ό,τι του φανεί …. Και δικαστές να προσλάβει και μητροπολίτες και  φαροφύλακες.  Το ερώτημα είναι αν αυτή είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Αν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν συζητήσει αυτό το θέμα και κατέληξαν σ’ αυτά που λέει ο Πολάκης, στον οποίο ανέθεσαν να τα “εκλαϊκεύσει”.

Ένα κόμμα εξουσίας δεν μπορεί να παίζει με αυτά τα πράγματα οδεύοντας  προς τις εκλογές. Δεν μπορεί κάποιος που έκοψε την αλυσίδᨔ να απειλεί  ότι “με τη δεύτερη φορά Αριστερά θα είναι αλλιώς”- και  κανείς να μην τον μαζεύει…

Ο  κουτσαβακίστικος ρεβανσισμός δεν είναι  στοιχείο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ . Οι πολίτες περιμένουν κυβέρνηση να αποκαταστήσει τα  πράγματα στη χώρα, όχι… εκδικητές.

Στις επόμενες εκλογές θα αναμετρηθούν δυο πολιτικοί αρχηγοί  που εκπροσωπούν δυο παρατάξεις. Κάθε μια με την ταυτότητά της, έτσι όπως την αναδεικνύει και η συμπεριφορά των στελεχών της. Σ’ αυτό το πεδίο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπερέχει.

Διαρκώς όμως τίθεται ένα ερώτημα: Είναι μέρος της ταυτότητάς του ο λόγος του Πολάκη, αλλά και ο ίδιος, ως πολιτικός;  Δεν θα βρεθούν πολλοί να το αγοράσουν… Αντίθετα θα αντιδράσουν: ή εμείς ή αυτός. Με προβληματικές συμπεριφορές και “βαρίδια” δεν κερδίζονται εκλογές.

Είναι χρέος του Αλέξη Τσίπρα να αντιμετωπίσει άμεσα αυτή την πηγή  ευτελούς κακοφωνίας που εξυπηρετεί μόνο την κυβέρνηση.

Όσοι στρατεύονται για την προοδευτική κυβέρνηση δεν αντέχουν άλλο Πολάκη.

Στην πολιτική κανείς δεν πάει πακέτο με κανέναν. Αντίθετα ένας που εκφράζεται σαν παλικαράς του δρόμου μπορεί να πάρει στο λαιμό του τους άλλους.

ΥΓ. Όπως προσπαθεί να πάρει στο λαιμό του τον Κώστα Βαξεβάνη και την εφημερίδα του εισηγούμενος να οργανώσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο -όπως του αποδίδεται.