Ωχ, πλάκωσαν πάλι οι δημοσκόποι. Ίδιοι και απαράλλαχτοι…

Υπάρχουν πολιτικοί αναλυτές που εκτιμούν ότι οι δημοσκοπήσεις προ των περασμένων εκλογών λειτούργησαν και ως αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Δηλαδή δεν προέβλεπαν το αποτέλεσμα, αλλά το προκάλεσαν.

Αυτό δεν θα αποδειχθεί ποτέ. Αλλά είναι βέβαιο ότι με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία τη ΝΔ οι δημοσκοπήσεις βιομηχανοποιήθηκαν.

Νάναι καλά ότι τότε υπουργός Νίκος Παππάς που άφησε τους δημοσκόπους ανεξέλεγκτους να επηρεάζουν το φρόνημα των πολιτών. Χωρίς να ξέρει κανείς ποιος πληρώνει για τις έρευνες τους και πόσο, πού βρισκεται το σώμα των ερωτηματολογίων και αν βγάζει  το αποτέλεσμα που ισχυρίζονται. Ή αν απλώς πλασάρουν, με τις μεθόδους της… εκτίμησης ψήφου, μπαλαμούτια.  Άσχετα αν στο τέλος αυτή τη φορά βγήκαν δικαιωμένοι. Καιρός ήταν..

Αλλά όταν μάθει η γριά στα σύκα, δε σταματάει. Και πριν κλείσει δυο μήνες η κυβέρνηση πλάκωσαν νέες δημοσκοπήσεις, ίδιες με τις παλιές. Σερβίρουν αστρονομικές διάφορες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ή μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα. Σα να μην έγιναν μόλις οι εκλογές.

Μέχρι και επιτυχίες υπουργών μετράνε προτού υπάρξει υπουργικό έργο.  Τι ακριβώς έχουν κάνει η Κεραμέως, ο Κικίλιας και ο Δένδιας για να είναι τόσο δημοφιλείς;  Και γιατί τον έρμο τον Άδωνι, που κάτι έχει κάνει εδώ που τα λέμε, τον τρώει η μαρμάγκα;

ΥΓ: Οι Συριζαίοι πάλι πιάστηκαν στον ύπνο.