Όταν γίνεται χαμός και εσύ «παντρεύεσαι»…

Του Τάκη Ψαρίδη

Ο Καθένας έχει απόλυτο δικαίωμα να θέτει τις προτεραιότητες του στη ζωή του. Όταν όμως είσαι πολιτικός και μάλιστα πολιτικός αρχηγός, τότε πρέπει να θέτεις και πολιτικές προτεραιότητες ακόμα και σε βάρος των προσωπικών σου. Από αυτές κρίνεσαι.

Αν τώρα η πολιτική σου προτεραιότητα είναι ο γάμος σου (όποιος και αν είναι αυτός, δικαίωμα σου, δεν μας ενδιαφέρει αυτό) αντί να είσαι παρών στα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών και στην πρώτη συνεδρίαση οργάνων του κόμματος σου, που πρόκειται να πάρει πολύ σημαντικές αποφάσεις για την ύπαρξη του, όταν γίνεται χαμός παντού και το κόμμα σου απειλείται με διάσπαση και εσύ «παντρεύεσαι»..

Τότε, θες δεν θες, θα σχολιαστείς και θα κριθείς από τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους σου. Και αυτό δεν είναι ούτε επίθεση, ούτε υπονόμευση κάποιας «ομπρέλας» όπως ορισμένοι προπαγανδίζουν. Είναι στοιχειώδης στάση κάθε νοήμονος όντος.

Αυτά που λες και κάνεις, αποκαλύπτοντας ο ίδιος, μέρα με τη μέρα, ότι είσαι παντελώς ακατάλληλος για αρχηγός, πολλώ δε μάλλον της αριστεράς, δεν μπορούν να δικαιολογηθούν ότι είναι ακόμα νωρίς και ότι «μαθαίνεις γρήγορα» στου κασίδη το κεφάλι.

Ούτε ότι ψηφίστηκες και εκλέχτηκες αυτό σημαίνει ότι όλοι πρέπει να σε καταπιούν ό,τι και αν κάνεις, ή να αποχωρήσουν.  Ούτε ότι στο όνομα μιας επίπλαστης και υποκριτικής «ενότητας» να το «βουλώσουν»..

Πολλοί ψηφίζονται και εκλέγονται στην Ιστορία και στην συνέχεια αποκαλύπτονται. Αν ο κόσμος το «βούλωνε» τότε θα «βούλωνε» και η Δημοκρατία. Κανένα ποσοστό, όσο «τακατό» και αν είναι, δεν είναι ιερό, απαραβίαστο και αναλλοίωτο. Αν δεν άλλαζαν τα εκλογικά ποσοστά δεν θα υπήρχε και Δημοκρατία. Το «ψηφίστηκε αυτός είναι πάει και τελείωσε» και «βουλώστε» το, είναι μια αντίληψη θρησκευτική, δεξιά και ολοκληρωτική.

Άλλωστε η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται τουλάχιστον σε αυτούς που ο αυριανισμός δεν έχει κολλήσει τσίχλα στην αντιληπτική τους ικανότητα και στην σκέψη τους. Θα σχολιάζεσαι λοιπόν και θα κρίνεσαι διαρκώς και αυτήν την κρίση κανένας Πολάκης δεν μπορεί να την επηρεάσει…