Όταν η Λαγκάρντ μιλάει καλά για τον Τσίπρα

“Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν πάντα σοβαρός και δεν έπαιζε παιχνίδια” Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, είχε ήδη δηλώσει πως ο πρωθυπουργός μαζί με Γιάννη Βαρουφάκη, είχαν τη φιλοδοξία ότι θα μπορούσαν να διαφοροποιήσουν τους κανόνες μέσα στην ευρωζώνη, ωστόσο γρήγορα κατάλαβαν πως αυτό δεν μπορεί να αλλάξει από μόνο του.

Τώρα η δήλωσή της πως ο Τσίπρας δεν υποκρινόταν ή δεν έπαιζε παιχνίδια θα πρέπει να αθροιστεί στις αποκαλύψεις Ρέντσι για έναν ανθρώπινο Τσίπρα, που λέει “δεν αντέχω άλλο” και τις πρόσφατες δηλώσεις Γιούνκερ -ότι βοήθησε τον Τσίπρα, όταν άλλοι -Ευρωπαίοι- τον πολεμούσαν.

Να θυμίσουμε πως τον Αλέξη Τσίπρα- τον άνθρωπο με το ….ηλεκτρικό χαμόγελο, που ξεσήκωσε τα διεθνή ΜΜΕ- τον έχουν εκθειάσει τόσο ο Ομπάμα όσο και ο Ραούλ Κάστρο ή ο ίδιος ο Φιντέλ Κάστρο -που του έστειλε επιστολή. Και να αντιπαραβάλλουμε αυτές τις δηλώσεις με εκείνες του Βενιζέλου, Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών αρχηγών για να καταλήξουμε σε ένα πανάρχαιο συμπέρασμα: Ουδείς προφήτης στον τόπο του.