Όταν η ΝΔ αναζητά ομοίους της στα ΜΜΕ

Πες μου τους δημοσιογράφους σου να σου πω ποιος είσαι.  Όλοι ξέρουν ότι η ΝΔ υποκαθιστά την πολιτική με την επικοινωνία και αυτό τη φέρνει αγκαλιά με τους ανθρώπους της δημοσιογραφίας.

Δεν είναι κακό, παντού έτσι γίνεται. Αλλά στην περίπτωση της ΝΔ γίνεται κάτι περισσότερο: κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία να αντικαταστήσουν την παρουσία τους σε κάποιο ΜΜΕ με αξίωμα βουλευτή.

Και σε άλλα κόμματα γίνεται. Αλλά στην περίπτωση της ΝΔ, αν ρίξουμε μια ματιά στον κατάλογο όσων από τη δημοσιογραφία βρέθηκαν στη πολιτική για λογαριασμό της ΝΔ θα φρίξουμε: διαλέγουν τους χειρότερους.  

Αυτή η τάση προς τον εναγκαλισμό με την κακή δημοσιογραφία -κακή ποιοτικά, αισθητικά, αλλά και εκ της αποκάλυψης ότι προϋπήρχε σχέση με ένα κόμμα- επιδεινώνεται επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα ονόματα όσων θα κοσμήσουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ προκαλούν έως και φρίκη για το επίπεδο της παρουσίας τους.   Σούργελα τη αντιδημοσιογραφίας. Αποκρουστικά πρόσωπα: μονομέρεια, φανατισμός,  κραυγές, ψευδολογία, φτήνια εκφράσεων μέχρι και φασίζουσες αντιλήψεις ή πρακτικές.

Με αυτούς θα κάνει την ανανέωση η ηγεσία της ΝΔ.. Αυτό που τους ξεχωρίζει είναι το θράσος τους. Φαντασθείτε να  αποκτήσουν και ασυλία. Καλά πάμε…

Ο Συγκλητικός