«Όχι δυο, ούτε ένα τηλεφώνημα δεν πήρε ο Ελπιδοφόρος να μην πάει στην εκδήλωση»

Toυ Βασίλη Σκουρή

«Ούτε ένα, ούτε δυο, κανένα τηλεφώνημα δεν δέχτηκε ο Ελπιδοφόρος από την κυβέρνηση ή τις διπλωματικές αρχές της χώρας στην Ουάσιγκτον προκειμένου να μην πάει στην εκδήλωση στο Τουρκικό Σπίτι».

Τα παραπάνω αναφέρουν σε επικοινωνία τους με τη στήλη –και οφείλουμε να τα καταγράψουμε- πρόσωπα πολύ κοντά στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, τα οποία συνομιλούν μαζί του και εκφράζουν απολύτως τις θέσεις τους.

«Η πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου ποτέ δεν έκανε τηλεφώνημα, όπως δεν έκανε και το προξενείο μας στη Νέα Υόρκη, που να διαμηνύει πως είναι επιθυμία ή «εντολή» της ελληνικής κυβέρνησης να μην αποδεχθεί την πρόσκληση από την προξενική αρχή της Τουρκίας και να μην συμμετάσχει στην εκδήλωση», επιμένουν και υπογραμμίζουν: «Δεν υπάρχει ούτε ένα μέιλ, ούτε ένα γραπτό μήνυμα προς τον Αρχιεπίσκοπο ή στενό του συνεργάτη, τον διευθυντή του ή κάποιον άλλο, με τέτοιο περιεχόμενο. Το λέμε κατηγορηματικά και δεχόμαστε και …άνοιγμα των λογαριασμών μας»! «Ουδέποτε συνεπώς διεμήνυσε πως δεν δέχεται εντολές», συμπληρώνουν!

Οι συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου κάνουν λόγο για «πλεκτάνη» και επιμένουν πως στόχος είναι «το κόντυμα του Ελπιδοφόρου» από «ένα ολόκληρο σύστημα που επί πάρα πολλά χρόνια διοικούσε την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και καθοδηγούσε την ομογένεια»!

«Προηγούμενοι Αρχιεπίσκοποι χρειάζονταν δεκανίκια για να διοικήσουν και παρέδιδαν σε αυτά εξουσία» σημειώνουν με νόημα, «εν αντιθέσει με τον Ελπιδοφόρο που εξελέγη αποφασισμένος να ασκήσει πλήρως τα καθήκοντά του».

Όπως αναφέρουν, με την εκλογή Ελπιδοφόρου περιορίστηκαν όλα τα προνόμια που «εξωδίκως» είχαν αποκτήσει, ενώ ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος κατέστη πολύ σύντομα με σειρά πρωτοβουλιών του όπως με τη συμμετοχή του στη διαδήλωση κατά της δολοφονίας των μαύρων ή με τη θέση που έλαβε υπέρ των Δημοκρατικών, μια διακεκριμένη προσωπικότητα όχι μόνο στην ομογένεια, αλλά συνολικότερα.

«Του την είχαν στημένη» σημειώνουν, επισημαίνοντας πως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ακολούθησε τις κατευθυντήριες γραμμές του Οικουμενικού Πατριάρχη να θέτει δημοσίως τα θέματα που αφορούν τη θεσμική υπόσταση του Πατριαρχείου, την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης, αλλά και την υπεράσπιση των θρησκευτικών ελευθεριών των μειονοτήτων στην Τουρκία.

Ας ελπίσουμε, πάντως, ότι τα «Παιχνίδια Εξουσίας» δεν θα χρειαστεί να επανέλθουν στο θέμα και πως η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αμβλύνει τις αντιθέσεις. Ελπίζουμε, αλλά δεν είμαστε καθόλου σίγουροι…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR