1ος Ημιμαραθώνιος Stymphalia Lake Run 2016

5 Ιουνίου | Λίμνη Στυμφαλία

1ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου Stymphalia Lake Run 2016 Με αφορμή το φετινό εορτασμό του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) με θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία», το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και ο αθλητικός σύλλογος Λαύκας «Η Στυμφαλίς», προκηρύσσουν την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 στη Λίμνη Στυμφαλία τον 1ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου (21,1 χλμ) με την ονομασία "Stymphalia Lake Run 2016”, αγώνα δρόμου 5 χλμ και αγώνα δρόμου 10 χλμ . Με τη διοργάνωση του αγώνα δρόμου δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν καλύτερα το πολιτιστικό τοπίο της Λίμνης Στυμφαλίας, καθώς και το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.
Με τη διοργάνωση του αγώνα δρόμου δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν καλύτερα το πολιτιστικό τοπίο της Λίμνης Στυμφαλίας, καθώς και το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Με αφορμή το φετινό εορτασμό του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) με θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τη «ΜΗΚΩΝΗ» του Δήμου Σικυωνίων και τον αθλητικό σύλλογο Λαύκας «Η Στυμφαλίς» προκηρύσσουν την Κυριακή 5 Ιουνίου (ώρα εκκίνησης 10:00), τον 1ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου με την ονομασία “Stymphalia Lake Run 2016”, στη Λίμνη Στυμφαλία.

Ο αγώνας θα έχει ως αφετηρία το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, και περιλαμβάνει τρεις διαδρομές (5 χλμ, 10 χλμ, 21,5 χλμ) που θα πραγματοποιηθούν περιφερειακά της Λίμνης Στυμφαλίας, δίνοντας έτσι στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν τόσο το πολιτιστικό τοπίο της Λίμνης όσο και το Μουσείο, το οποίο την ίδια ημέρα συμπληρώνει έξι χρόνια λειτουργίας.

Για τη συμμετοχή στον αγώνα σε μια από τις τρεις διαδρομές είναι απαραίτητη η εγγραφή μέσω του site του ΠΙΟΠ (www.piop.gr). Ως ελάχιστο κόστος εγγραφής ορίζεται το ποσό των €5 το οποίο οι συμμετέχοντες μπορούν να καταθέσουν σε ένα φορέα αρωγής παιδιών της επιλογής τους.

Παράλληλα με τον αγώνα διοργανώνονται μια σειρά από δράσεις προκειμένου να προβληθεί η σημασία της άθλησης. Με την καθοδήγηση γνωστών αθλητών με σπουδαίες διακρίσεις θα γίνει παρουσίαση Ολυμπιακών αθλημάτων (κωπηλασίας, τοξοβολίας, επιτραπέζιας αντισφαίρισης κ.λπ.) στους μικρούς φίλους, καθώς και μια ομιλία-ανοιχτή συζήτηση για παιδιά και ενηλίκους, με θέμα τα πρακτικά οφέλη της άσκησης και τους τρόπους που μπορούν οι γονείς να καθοδηγήσουν τα παιδιά τους με ασφάλεια σε θέματα αθλητισμού.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στον αγώνα δρόμου και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, την έκθεση «Ο έκτος άθλος». Πρόκειται για μια πρωτότυπη καλλιτεχνική προσέγγιση που παρουσιάζει το μοναδικό περιβάλλον της περιοχής και το έργο που υλοποιείται για την προστασία και την ανάδειξή του στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE Stymfalia (LIFE12NAT/GR/0000275). Με τα ζωγραφικά έργα του Γιώργου Παστάκα, την ποιητική αφήγηση του Γιώργου Μανιώτη και τη μουσική επένδυση του Γιώργου Κουμεντάκη, ο έκτος άθλος του Ηρακλή, ο οποίος κλήθηκε να εκδιώξει από τη Λίμνη τις Στυμφαλίδες όρνιθες που κατέστρεφαν τη γη, παρουσιάζεται εκ νέου στο κοινό.

Τέλος, οι κάτοικοι της περιοχής με αφορμή το Stymphalia Lake Run 2016 διοργανώνουν γιορτή με τοπικά κεράσματα, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη ζεστή φιλοξενία της ορεινής Κορινθίας.

Για λεπτομέρειες σχετικά με τον αγώνα και τις παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας ( κ. Λάια Κιουρκτσόγλου) στα τηλέφωνα 27470 22279 & 27470 22296, e-mail: kiourktsoglouA@piraeusbank.gr .