Κάποιος να εξηγήσει τον Νίκο Παππά γιατί δεν πρέπει να μιλάει στα ΜΜΕ, μέχρι τη δίκη του

Του Γ. Λακόπουλου


Ένα το κρατούμενο: Ο πιο αρχάριος νομικός μπορεί να διαβεβαιώσει τον Νίκο Παππά ότι το πλημμέλημα για το οποίο θα δικαστεί στο  Ειδικό Δικαστήριο, δεν πρόκειται να οδηγήσει σε καταδίκη του.  

Δεν υπάρχει δικαστής που θα επιβάλλει ποινή για μια κατηγορία χωρίς στοιχειώδη τεκμηρίωση, σαν αυτή με την οποία παραπέμπεται. Καμιά εισαγγελική αρχή δεν μπορεί να την υποστηρίξει σε κανένα δικαστήριο.

Δεύτερο κρατούμενο: Όσοι φρόντισαν για την παραπομπή Παππά- πακέτο με τον Καλογρίτσα- έχουν πλήρη επίγνωση για το δικαστικό τέλος αυτής της υπόθεσης: αθώωση. Δεν τον έκαναν απλώς για να τον τιμωρήσουν, όπως διακινούν κάποια ανόητοι, επειδή  έβαλε τους καναλάρχες να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Τρίτο και πιο σημαντικό κρατούμενο: Τον παρέπεμψαν για να διασύρουν τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζοντας τη σύνδεση με τον Καλογρίτσα και να βρίσκονται και οι δυο μονίμως στο προσκήνιο της επικαιρότητας.  

Επιδιώκοντας την καθημερινή παρουσία του στα ΜΜΕ  προκειμένου να μιλάει για την αθωότητα του, να δίνει αφορμές στους γελωτοποιούς του βασιλέως να  επαναφέρουν τις μπούρδες για την δήθεν απόπειρά του Τσίπρα να φιμώσει τα κανάλια και να περιορίσει την ενημέρωση.

Αν τα συνοψίζουμε, προκύπτει αυτό που μπορεί να δει κάθε λογικός άνθρωπος: ο στόχος των μηχανισμών που φόρτωσαν στον Παππά την παραπομπή είναι για να εκμεταλλεύεται η ΝΔ όσα τον βαρύνουν ως πολιτικό  πρόσωπο -και δεν έχουν καμία ποινική διάσταση.

Κατ’ επέκταση για να εκτίθεται ο Τσίπρας σε  προεκλογική περίοδο. Να συνδέουν το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ με υποθέσεις που σχετίζονται με τον Παππά ως πολιτικές αστοχίες του.

Αυτά είναι γνωστά. Μεταξύ τους όσα ανέφερε ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, χωρίς να πάρει απάντηση.

Οι  βλακείες που έλεγε στην μαγνητοφωνημένη συζήτηση με τον Μιωνή, νομίζοντας ότι τον χειραγωγεί- ο Παππάς τον Μιωνη , τρομάρα του- και όσα αφορούν την αρνητική θητεία του στο υπουργείο.

Δεδομένης της -παλαιάς τουλάχιστον- καλής σχέσης του με τον Αλέξη Τσίπρα κάθε φορά που θα εμφανίζεται στη  μιντιακή ατμόσφαιρα ο Παππάς για να λέει  κοινοτυπίες – όπως ότι” το όνομα Μητσοτάκης και η πολιτική ανωμαλία είναι έννοιες συνυφασμένες μεταξύ τους”,  σα να μην το ξέρουν και οι πέτρες -οι συνειρμοί θα είναι άλλοι και θα βαρύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ  και τον επικεφαλής του, όχι τον Μητσοτάκη.

Αν προσπαθήσει μάλιστα να συνδέσει την περίπτωση του με το”βρώμικο 89″, ή με την Αποστασία, μάλλον θα ενοχλήσει τη δημοκρατική κοινή γνώμη, παρά θα προκαλέσει συμπάθειες.  

Αν λοιπόν δεν θέλει να προσφέρει στη ΝΔ ένα ανέξοδο προεκλογικό δώρο -όπως το σχεδίασαν οι εγκέφαλοι της – καλό είναι να αποσυρθεί από τη δημοσιότητα μέχρι τη δίκη.  Γιατι απλούστατα με την παρουσία του υπονομεύει την προσπάθεια του κόμματός του στις εκλογές.

Ας κάνει ότι μπορεί ως υποψήφιος βουλευτής χωρίς να προβάλλεται- και όπου τον βγάλει. Είναι προτιμότερο να χάσει την έδρα του παρά εξ αιτίας του να χάσει το κόμμα του έδρες και ποσοστά που του χρειάζονται για να  αναδειχθεί πρώτο κόμμα και να σχηματίσει κυβέρνηση.

Αν του πέφτει βαρύ, ας αναλογιστεί ότι για τις περιπέτειες του είναι ο μόνος υπεύθυνος. Θα τους πάρει όλους στο λαιμό του, για το προφίλ που ο ιδιος διαμόρφωσε για τον εαυτό του Κανείς δεν τον έμπλεξε με τον Καλογρίτσα- κι αυτόν και όποιον άλλον είχε σχέσεις μαζί του. Ας τον χάριζε στον Θεοδωρικάκο. 

Δεν νοείται να μετατραπεί ολόκληρο κόμμα σε μηχανισμό υποστήριξής του. 

Αν δεν πάρει γενναίες αποφάσεις και συνεχίσει να θυμίζει “οικεία κακά” θα συμβούν και τα δύο: και ο ίδιος  θα χάσει την έδρα και ο ΣΥΡΙΖΑ την πλειοψηφία.