«Κουρτίνα 1», ή «κουρτίνα 2»;

Του Τάκη Ψαρίδη

Τον φερετζέ της ηλιθιότητας, ή της θρασύτατης και αλήτικης σκοπιμότητας όλων αυτών που υποστηρίζουν το αφήγημα της «σκευωρίας», αποτελεί η αγωγή που κατέθεσε το ελληνικό δημόσιο, ο κος Πλεύρης δηλαδή, κατά της Νοβάρτις για αποζημίωση ύψους 214 εκ ευρω.

Η αγωγή στηρίζεται στο πόρισμα του υπουργείου δικαιοσύνης των ΗΠΑ όπου η Νοβάρτις ομολογεί τον χρηματισμό γιατρών ΚΑΙ πολιτικών. Όμως η αγωγή του κου Πλεύρη αναφέρεται μόνο στους γιατρούς και όχι στους πολιτικούς(!) παρά το γεγονός ότι το πόρισμα αναφέρει σαφώς και τους πολιτικούς που έλαβαν «αδιευκρίνιστα» ποσά, αλλά και στην δωροδοκία με συγκεκριμένα ποσά αυτών που τα ονόματα τους «χάθηκαν» στην επίσημη ελληνική μετάφραση, όπως αυτό του ποινικού υπόδικου Α. Λοβέρδου.

Άραγε, όλοι αυτοί οι φανατικοί υποστηρικτές του αφηγήματος της «σκευωρίας», δεν γνωρίζουν ότι το πόρισμα αναφέρεται και μάλιστα με συγκεκριμένα ονόματα και σε πολιτικούς; Πώς δέχονται ως έγκυρο, που μάλιστα στηρίζεται πάνω σε αυτό η αγωγή του κου Πλεύρη, μόνο το κομμάτι των γιατρών και απορρίπτουν το κομμάτι των πολιτικών; Μπορούσαν οι τιμολογήσεις φαρμάκων να γίνουν χωρίς τους αρμόδιους πολιτικούς; Πώς με τέτοιες αντιφάσεις και γελοιότητες θα υποστηρίξουν στο δικαστήριο την αγωγή τους;

Τόσο πολύ έχει κατακυριεύσει τον εγκέφαλο τους η μισαλλοδοξία που τους έχει κάνει παντελώς ηλίθιους; Πιστεύουν ότι το κομμάτι του πορίσματος που αναφέρεται στους πολιτικούς και παραδέχεται η Νοβάρτις, είναι δάχτυλος στο FBI του Παπαγγελόπουλου, της Τουλουπάκη και του Σύριζα; Ή μήπως συνειδητά  και θρασύτατα συμμετέχουν στο αφήγημα της «σκευωρίας», που αποτελεί την μεγαλύτερη συγκάλυψη σκανδάλου από καταβολής ελληνικού κράτους;

Όμως υπάρχει απάντηση. Εφόσον τελικά κάθε διάλογος είναι αδύνατος και δεν ξέρουμε αν πρέπει να διαλέξουμε την «κουρτίνα 1», ή την «κουρτίνα 2», τότε, ας ζητήσουμε την βοήθεια του «κοινού». Να τολμήσουν δηλαδή κάποιοι δημοσκόποι να θέσουν στην κοινή γνώμη το εξής ερώτημα: Πιστεύετε ότι εμπλέκονται και πολιτικοί στο σκάνδαλο Νοβάρτις, ή μόνο γιατροί; Λέτε να τολμήσουν; Χλωμό το βλέπω καθώς η απάντηση είναι ήδη γνωστή.