Τώρα κάνουν πως πέφτουν απ’ τα σύννεφα

Του Τάκη Ψαρίδη

Τώρα ανακάλυψαν τον Κασσελάκη και ξύπνησε το αριστερό dna τους; Τόσο καιρό που τον στηρίζουν, τί περίμεναν;; Όταν από την πρώτη στιγμή με την εκλογή του δηλώνει ότι «ήρθε το φως» και «είμαι ο Στέφανος της Ελλάδας;», τί περίμεναν;  Να πάει φαντάρος (κυριολεκτικά) και να γίνει αριστερός γιατί «μαθαίνει γρήγορα»; Τι σχέση έχει η πολιτική και ιδίως η αριστερά με ένα άτομο που από παιδί είχε το ψώνιο να γίνει πρωθυπουργός με οποιοδήποτε κόμμα; Άλλωστε και τώρα το λέει καθαρά στο ερωτηματολόγιο: -Με θέλετε κεντροαριστερό ή αριστερό;; Περισσότερο ή λιγότερο αριστερό;; Έχω το επικοινωνιακό χάρισμα να υποκρίνομαι οποιονδήποτε ρόλο και τα πάντα μπορώ να είμαι και να κάνω αρκεί να είμαι πρόεδρος και αρχηγός.

Την «αδιαμεσολάβητη» σχέση του με τα μέλη και τον λαό, ο Κασσελάκης την έχει διατυπώσει εδώ και καιρό. Γιατί πέφτουν απ’ τα σύννεφα;  Το «αδιαμεσολάβητο» ταιριάζει απόλυτα με την αυταρχική και ναρκισσιστική συμπεριφορά του «προέδρου» τους και γνωρίζουν Ιστορία. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα δικτατόρων που εκλέχτηκαν με «αδιαμεσολάβητη» σχέση με τον λαό..

Όμως ο Κασσελάκης δεν εκλέχτηκε αδιαμεσολάβητα. Αν δεν διαμεσολαβούσε ο Πολάκης με τον «στρατό» του, ο Παππάς, αυτοί που τώρα ξύπνησαν και φυσικά η σιωπή και ανοχή του Τσίπρα, δεν θα πέρναγε ποτέ στην βάση του συριζα. Ο Κασσελάκης «είδε φως και μπήκε» σε ένα κόμμα που ήταν έτοιμο από καιρό. Άλλωστε είχε καλλιεργηθεί η προσωπολατρία και ένα μεγάλο μέρος της βάσης ήταν έτοιμο να λατρέψει οποιονδήποτε Μεσσία.

Προφανώς και δεν είναι οι πολιτικές θέσεις και τα προγράμματα το πρόβλημα. Ψήφισαν και στήριξαν έναν παντελώς άγνωστο και τους βγήκε αυτό που δήλωσε εξ αρχής. Το «φως» και ο «Στέφανος της Ελλάδας». Η πηγή του διασυρμού και της φθοράς της κυβερνώσας αριστεράς, πρωτίστως είναι ο νέος «πρόεδρος» της και αυτοί που τον στήριξαν φέρουν τεράστιες ευθύνες που δεν ξεπλένονται τώρα που «πέφτουν απ’ τα σύννεφα».

Να το πούμε καθαρά. Ο,τι μα ό,τι και να έχουν κάνει οι «άλλοι», οι δήθεν «υπονομευτές» του Τσίπρα, έναν παντελώς άγνωστο δεν τον ψηφίζεις ποτέ και φυσικά δεν τον στηρίζεις στα τυφλά περιμένοντας «να μάθει».  Αυτό, όχι μόνο δεν είναι αριστερό αλλά ούτε καν πολιτικό είναι.

Τώρα, τί περιμένουν από ένα «συνέδριο» του Κασσελάκη;; Είναι συνυπεύθυνοι για την καταστροφή της κυβερνώσας αριστεράς η οποία θα κάνει πολλά χρόνια για να ξαναγίνει κυβερνώσα και αυτό είναι μεγάλο κρίμα. Τουλάχιστον ας ελπίσουμε ότι αυτός που σιώπησε και ανέχτηκε αυτό το κακό δεν θα το εγκρίνει με την παρουσία του.