59 συλλήψεις σε επιχείρηση για εξάρθρωση οργανώσεων λαθρεμπορίου χρυσού

Πενήντα εννέα άτομα έχουν συλληφθεί έως τώρα στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες, για την εξάρθρωση δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων που έκαναν συστηματικά λαθρεμπόριο χρυσού, τον οποίο διοχέτευαν στο εξωτερικό.

Σημειώνεται, ότι εκτός από τις 59 συλλήψεις, έχουν κατασχεθεί ποσότητες χρυσού και ασημιού, καθώς και όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά και πλήθος χρυσαφικών.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου με τη συνδρομή υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και της ΕΚΑΜ. Το τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου εδώ και αρκετό διάστημα πραγματοποιούσε μια έρευνα για λαθρεμπόριο χρυσού με τη συμμετοχή ενεχυροδανειστηρίων και κοσμηματοπωλείων.
Αφορμή για την έρευνα αυτή φέρεται να είχε υπάρξει παλαιότερη έρευνα της ίδιας υπηρεσίας για σπείρα ρομά που έκανε διαρρήξεις σπιτιών και τα τιμαλφή (κοσμήματα, ρολόγια κοκ) πουλούσε σε συνεργαζόμενα ενεχυροδανειστήρια.

Εκείνη η υπόθεση είχε απασχολήσει την επικαιρότητα καθώς είχαν συλληφθεί και κατηγορηθεί μεταξύ άλλων και άτομα από τον χώρο της λεγόμενης show businesses.

Χθες, Τρίτη, η Ασφαλεια Αμαρουσίου μετά από έρευνα διαρκείας προχώρησε στις συλλήψεων ατόμων που εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο μεγάλων ποσοτήτων χρυσού στο εξωτερικό, πιθανόν τη Γερμανία και την Ιταλία. Μεταξύ των προσαχθέντων φέρεται να συγκαταλέγεται έμπορος χρυσού με έντονη παρουσία στην τηλεόραση και όχι μόνο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ