Η ναυμαχία του… Costa Navarino

Του Γιώργου Βαρεμένου

Η εθνική μας εφάρμοσε στην Γρανάδα το σύστημα: μηδέν ευκαιρία – ένα γκολ. Ταμπούρι του 1821. Ισοπαλία ή θάνατος.

►Για να περάσουμε την σέντρα, στέλναμε κωδικό “6”. Στην φάση του γκολ δεν στείλαμε και τους πιάσαμε στον ύπνο.

►Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει θωρακισμένη την υγεία. Μήπως την μπέρδεψε με το αεροπλανοφόρο;

►Αν την μπέρδεψε, όχι μόνο θωρακισμένη την βλέπει, αλλά και σιδερόφραχτη.

►Την οικονομία ο πρωθυπουργός την θεωρεί ανθεκτική. Του το είπε ο Άδωνις. Του έδειξε και φωτογραφία. Σαν αυτές τις fake που δείχνει στην Βουλή και τόσο διασκεδάζουν τον κ. Μητσοτάκη.

►Τουλάχιστον ο Κάρολος ήταν ειλικρινής μιλώντας για την ηρωίδα Μπουλουμπίνα. Αυτό κατάλαβε, αυτό είπε.

►Σε μία εκδήλωση της εποχής, μία κυρία της αριστοκρατίας είπε στον Κολοκοτρώνη: “Καθήστε, κύριε Κοτρώνη”.  “Πώς να καθίσω που μούκοψες και τον κόλο”, απάντησε ο ΓΕΡΟΣ.

►“Πώς λέγεσθε;” Μ’ αυτή την ερώτηση άνοιξε ο δικαστής την δίκη του Θόδωρου Κολοκοτρώνη. Στην ουσία καταδίκασαν τον γέρο του Μωρηά σε θάνατο αυτοί που “δεν ήξεραν” το όνομά του.

►Κανένας ήρωας δεν είναι αθάνατος, μέχρι να πεθάνει.

►Ο Κάρολος γιατί δάκρυσε; Μάλλον όταν συνειδητοποίησε τί μεγαλεία έχει χάσει ο συγγενής του Κωνσταντίνος και μάλιστα με τρόπο unfair, όπως είχε πει ο Κώστας Μητσοτάκης.

►Η Ούρσουλα βαν ντερ Λάιεν ηρωίδα Μπουλουμπίνα, που θάλεγε κι ο πρίγκηπας Κάρολος. Λες και η ναυμαχία του Ναυαρίνου ήταν κοσμική σύναξη στο Costa Navarino.

►Αμ το άλλο το τραγικό; Να παρουσιάζεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μπαίνει από την πίσω πόρτα στο Μαξίμου! Πρέπει να ισοπεδωθούν όλα για να εξέχει ΕΝΑΣ…

►Το ταπεράκι με τον κιμά γαρίδας έτυχε της έγκρισης του επιτελικού κράτους ή αυθαίρετα ξωπετάχθηκε η σφυρίδα από το μενού του προεδρικού; Δεν θα τα κάνουμε όλα ίσωμα!

►Πού οδηγεί τελικά ο αναστοχασμός για τα 2900 χρόνια; Τα είπε όλα ο ποιητής: “Όσοι το χάλκεον χέρι – βαρύ, του φόβου, αισθάνονται – ζυγόν δουλείας ας έχωσι. – Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία”.

*Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.