Αντώνης Κοτσακάς: Διαγραφή

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ως επικεφαλής της Επιτροπής ο Αντώνης Κοτσακάς, δεν μπορεί να εισηγηθεί τίποτε λιγότερο από τη διαγραφή του πρώην αναπληρωτή υπουργού.

Η τελευταία υπηρεσία του Παύλου Πολάκη στον Νεομητσοτακισμό ήταν η ανάρτησή του «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά».

Ήταν η απάντηση στην ερμηνεία του «αλλιώς», από τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι συνήθεις κεκράκτες του Μητσοτάκη πήραν το «να καθαρίσουμε από αυτούς», το έκαναν «να καθαρίσουμε αυτούς» και ξεσάλωσαν.

Μέχρι και υπαινιγμοί για ενδεχόμενες… εκτελέσεις αντιφρονούντων από την επόμενη κυβέρνηση Τσίπρα διατυπώθηκαν από τους πιο φανατισμένους.

Οι αταβιστικές αντιδράσεις τους παρέπεμπαν στις παραμονές του 1981. Όταν οι πρόγονοί τους στις εφημερίδες της εποχής αναπαρήγαγαν μετεμφυλιακές κραυγές του τύπου:

-Αν έλθει ο Παπανδρέου θα μας πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές.

Με το θολωμένο του μυαλό ο Πολάκης εννοούσε να χάσουν τους ρόλους που έχουν σήμερα. Και αυτό είναι βλακώδες.

Να πάρουμε τους δημοσιογράφους της «αφίσας»: από τα 15 «κεφάλια» που προκηρύχθηκαν, οι 14 εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.

Με τον Παπαχλιμίτζο είναι εύκολο: απολύεται από την ΕΡΤ. Με τους υπολοίπους πώς θα γίνει το «καθάρισμα από αυτούς»;

Θα υποχρεωθούν οι εργοδότες τους να τους απολύσουν; Στις δυο περιπτώσεις που είναι οι ίδιοι εργοδότες, θα αυτο-απολυθούν;

Θα κλείσουν τα μέσα ενημέρωσης που τους απασχολούν; Ή θα κληθούν οι ίδιοι για… σωφρονισμό για να μην το ξανακάνουν;

Έχουμε λοιπόν έναν βουλευτή, μέλος δημοκρατικού κόμματος, που δεν αντιλαμβάνεται το αυτονόητο στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία:

-Ο καθένας μπορεί να λέει και να γράφει ό,τι θέλει. Οι μόνοι που μπορούν να τον «τιμωρήσουν» είναι οι αναγνώστες και οι τηλεθεατές.

Αν όμως η πολάκεια θεωρία για τα ΜΜΕ είναι αφελής και διασκεδαστική -και ας κάνουν ότι… φοβήθηκαν όσοι δεν έχουν ιερό και όσιο απέναντι στην αλήθεια- στην περίπτωση των δικαστών είναι ανατριχιαστική:

-Παραβλέπει το Σύνταγμα και τον διαχωρισμό των εξουσιών. Ό,τι ακριβώς κάνει συστηματικά η σημερινή κυβέρνηση.

Υποτίθεται ότι ένα μέλος του Κοινοβουλίου αντιλαμβάνεται πως όταν ένα κόμμα παίρνει την «εξουσία», δεν παίρνει τα πάντα εν λευκώ – α λα Μητσοτάκη.

Παίρνει την Εκτελεστική εξουσία. Η Νομοθετική και η Δικαστική παραμένουν ανεξάρτητες. Άσχετα με τις διαχρονικές μεθοδεύσεις των κυβερνώντων να τις φέρουν στα μέτρα τους.

Το «αριστερό μανιφέστο» Πολάκη, ήταν προβοκάτσια κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα προσωπικά. Δεν το κάνει για πρώτη φορά, αλλά η επανάληψη σε προεκλογική περίοδο, είναι εκ των πραγμάτων καταστροφική – και ίσως ύποπτη.

Αυτό που καλείται να δικάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι το πειθαρχικό παράπτωμα ενός βουλευτή.

Είναι ο ίδιος ο βουλευτής, όπως τον περιγράφουν τα δικά του «Άπαντα».

Ως επικεφαλής της Επιτροπής ο Αντώνης Κοτσακάς, δεν μπορεί να εισηγηθεί τίποτε λιγότερο από τη διαγραφή του.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR